Hlavní obsah

10 slavných účesů, které inspirovaly miliony žen!

Foto: isifa

Inspirujte se slavnými účesy i vy!Foto: isifa

Reklama

Když se řekne „na Rachel“ nebo „drdol à la Audrey“, většina kadeřníků ihned pochopí, co se po nich chce. Zatímco některé účesy mizí v propadlišti dějin, na ty vydařené se jen tak nezapomíná. Pojďte si s námi připomenout desítku ikonických sestřihů, kterými se svého času inspirovaly ženy po celém světě.

Článek

Od blonďatých loken svůdné Marilyn až po zkosené mikádo Victorie Beckham. Které účesy nám utkvěly v paměti nejvíce?

Peroxidová Marilyn Monroe

Vypadá to, že se Marilyn plně ztotožňovala s filmem Pánové mají radši blondýnky. Její platinové vlny se pro ni staly typické stejně jako oblé křivky. Výrobci peroxidu jí mohli děkovat – díky Marilyn šel na odbyt jako nikdy předtím. Stylem téhle sexbomby jsme se inspirovali i my, když jsme pro vás připravovali hvězdné proměny podle Marilyn a Audrey.

Foto: isifa

Dříve brunetka Norma Jeane Mortenson, později blonďatá sexbomba Marilyn MonroeFoto: isifa

Drdol podle Audrey Hepburn

Nesmrtelný drdol – i tak by se dalo říkat účesu, ve kterém bodovala Audrey Hepburn v kultovním filmu Snídaně u Tiffanyho z roku 1961. Nosil se tehdy, nosí se i dnes a troufáme si tvrdit, že se s ním ani do budoucna jen tak nerozloučíme. Na společenské akce je jako dělaný.

Foto: isifa

Vlasy vyčesané do drdolu a zdobná čelenka – slavný účes ze Snídaně u Tiffanyho je oblíbený i dnesFoto: isifa

Klučičí sestřih Mii Farrow

Když jí před natáčením filmu Rosemary má děťátko stříhal slavný kadeřník Vidal Sassoon, jen stěží mohl předpokládat, jakým hitem se krátký účes Mii Farrow stane. Účes à la Mia Farrow jsme mohli od roku 1968 vidět nesčetněkrát, originál je ale jenom jeden.

Foto: isifa

Sestřih Mii Farrow proslavil také jejího tvůrce – kadeřníka Vidala SassoonaFoto: isifa

Uhlazený účes Grace Kelly

V jednoduchosti je krása. Americká herečka a později kněžna Grace Kelly byla proslulá svou krásou a její sčesaný, lehce zvlněný účes přichycený pinetkami zkoušela napodobit nejedna žena.

Foto: isifa

Kněžna Grace Kelly byla ztělesněním elegance, stejně půvabně působil i její účesFoto: isifa

Věděli jste, že když se krásná herečka Grace Kelly provdala za monackého knížete, nechal v celém knížectví zakázat promítání jejích filmů? Proč se tahle kráska pak už nikdy nevrátila do Hollywoodu na stříbrné plátno? Do tajemství jejího tragického osudu můžete nahlédnout v epizodě z pořadu Sexuální idoly století televize Stream.cz!

Patka podle Twiggy

Britskou modelku Lesley Hornby budete znát pod její přezdívkou Twiggy. Krátké rovné vlasy sčesané na patku pro ni byly příznačné stejně jako její velké oči a dlouhatánské řasy.

Foto: isifa

Twiggy odstartovala éru ultra hubených modelekFoto: isifa

Objemné vlny Farrah Fawcett

Americká herečka Farrah Fawcett byla hvězdou sedmdesátých let, kdy se proslavila seriálem Charlieho andílci. Její účes vám musí být povědomý – v osmdesátých letech se nosil i u nás. Charakteristický pro něj byl především objem, velké vlny a… spousta laku.

Foto: isifa

Americká herečka Farrah Fawcett byla svou objemnou hřívou prosluláFoto: isifa

Účes podle Jennifer „Rachel“ Aniston

Se stoupající oblibou seriálu Přátelé přibývalo žen, které u kadeřníka prohlásily: „Chci to jako Rachel“. Postupně sestříhané vlasy šmrncnuté melírem se staly hitem a účes podle Jennifer, tedy Rachel, se stal jedním z nejkopírovanějších sestřihů vůbec. Pokud se vám tahle herečka líbí, nezapomeňte se podívat na návod na účes ve stylu Jennifer Aniston.

Foto: isifa

Pokud jste podobný účes neměly, určitě jste o něm alespoň uvažovalyFoto: isifa

Zkosený střih Victorie Beckham

Tenhle účes máte určitě ještě v živé paměti. Sesekané mikádo, které je vzadu kratší a kolem obličeje delší, jste určitě zaznamenaly i ve svém okolí. O jeho boom se postarala Victoria Beckham, a ačkoli se do podobného střihu vrhla i spousta jejích kolegyň, účesu se začalo říkat „na Beckhamku“.

Foto: isifa

Sesekané mikádo Victorie Beckham okopírovaly tisíce ženFoto: isifa

Mikádo podle Katie Holmes

Mikádomanie využila i herečka Katie Holmes, která se krátce po Victorii vrhla do střihu v délce po bradu, ke kterému si nechala udělat šmrncovní ofinku. Dívčí účes sklidil úspěch a i fotka Katie byla tou, se kterou dámy hromadně obrážely kadeřnické salony.

Foto: isifa

Do puntíku stejný účes nechala Katie udělat i své dceři SuriFoto: isifa

Stylový sestřih Agyness Deyn

Modelku Agyness Deyn si můžete pamatovat právě díky jejímu originálnímu sestřihu. Po stranách a vzadu měla vlasy kratší, zatímco vpředu jí kadeřník nechal delší prameny padající do čela. V kombinaci s platinou se stal účes opravdu nezapomenutelným.

Foto: isifa

Sestřih modelky Agyness Deyn má prostě řízFoto: isifa

Který účes se líbí nejvíce vám? Napište nám!

Reklama

Načítám