Hlavní obsah

5 pravidel vrstvení vůní. Jak na parfémy a vhodnou aviváž?

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Reklama

Chcete přijít na kouzlo, jak docílit, aby byla vaše vůně svěží a vydržela po celý den? Naučíme vás, jak vůně vrstvit a poskládat je v harmonický celek, který vydrží neskutečně dlouho. S našimi pravidly se vás ostatní budou ptát, čím že to tak krásně voníte.

Článek

Člověk je ovlivňován vůněmi mnohem víc, než by si chtěl připustit. Například je dokázáno, že partnera si vybíráte i podle toho, jak voní. Navíc vyberete-li si čichem, signalizuje to dlouhodobý vztah. Jednoduše: co voní, to neopouštíme. Tak tedy, provoňte své tělo, třeba již dnes potkáte svého vyvoleného.

1. Čisté prádlo a správně voňavá aviváž

Aby se váš oblíbený parfém rozvoněl do hloubky, musíte si obléci čisté prádlo. Těžko můžete rozprašovat vůni na prádlo, které už má pachovou stopu, byly jste v něm v zakouřeném prostředí nebo v něm strávily den a více. Vyberte takovou aviváž nebo perličky, které má stejný vonný základ jako přípravky pro pěstění těla (mýdlo, tělové mléko) a parfém.

2. Parfém musí sedět vaší kůži

Vůně se dělí na lehké, tedy květinové, citrusové, a těžší, to jest orientální a balzamické. Obvykle trvá, než naleznete tu pravou, – a zdaleka nemusí být jen jedna. Můžete být vyzbrojeny mnoha pravidly, ale nakonec zvítězí pocitový vjem. Všechny vůně je třeba vyzkoušet na vlastní kůži, protože teprve s ní vytváří konečnou harmonii. Zkušební papírek tedy používejte jen pro základní orientaci.

Foto: bearmoney, Shutterstock.com

Kam nanášet parfém? Na jemnou kůži, tam kde pulzuje krevFoto: bearmoney, Shutterstock.com

3. Podpořte parfém mýdlem a krémem

Samozřejmě je nejlepší koupit si k parfému i mýdlo, deodorant a tělové mléko stejné kosmetické řady, obvykle bývá v nabídce. Ale potíž je s cenou, která většinou několikanásobně převyšuje cenu běžných pěsticích přípravků. Dá se to obelstít tím, že si z nabídky tekutých mýdel, tělových mlék i antiperspirantů vyberete vůni, která je obsažena v těle parfému, tedy nejméně prchavou esenci. Jde totiž o to, že ingredience obsažené v těle parfému vydrží nejdéle. A tak, převládá-li svěží citrusová vůně, podpořte ji i mýdlem a tělovým mlékem s citrusovými výtažky.

4. Provoňte vlasy

Nezapomínejte na vlasy. Často absorbují pachy okolí, i tady platí pravidlo nalézt šampon a kondicionér s parfemací, která navazuje na vůni vašeho parfému.

Foto: Yana Vydrenkova, Shutterstock.com

Oblíbenou vůní se můžete postříkat jako lehkou sprchouFoto: Yana Vydrenkova, Shutterstock.com

5. Navoňte se správným způsobem

Důležité je používat parfém v takové míře, jíž neobtěžujete okolí. Čím těžší parfém, tím méně ho stačí (k méně prchavým vůním patří orientální a balzamické). Výrobci doporučují nanášet parfém na místa, kde pulzuje krev a kůže je jemná, tedy za ušní lalůčky, na vnitřní stranu zápěstí, do loketní jamky, do důlku pod ohryzkem nebo na spánky. Ale mnohem šetrnější k zdraví i déle vydrží rozprášení parfému do vlasů a oblečení, jako když se kropíte sprchou.

Jak vytvořit závoj z vůně

Navoněná neznamená pouhý úkon nastříkání parfému. Aby se vůně skutečně správně rozezněla, musíte ji nanášet na pěstěné provoněné tělo (mýdlo, tělové mléko), nezapomínat na vlasy (šampon, stylingový přípravek) a alfou omegou je čisté prádlo (prací prášek, aviváž). Potom vám vaše vůně vydrží nekonečně dlouho a určitě pozitivně ovlivní vaši náladu. Navíc i druzí vás podle osobitého pižma, které vysíláte do okolí, posuzují. Najdete-li vůni, která vám sluší, máte snadněji toho druhého na své straně.

Reklama

Související témata:

Načítám