Hlavní obsah

8 pomocníků do kuchyně, o kterých jste ještě neslyšeli!

Foto: Thinkstock

Příště už bude výroba salátu hračkou díky netradičním pomocníkům do kuchyněFoto: Thinkstock

Reklama

Někdy se vám v kuchyni hodí zcela speciální pomocníci – například na loupání ananasu, přípravu jahod nebo melounu. Našli jsme pro vás osm pomůcek, které v takovou chvíli oceníte!

Článek

Jestli jste jako rybka ve vodě vždy, když navštívíte prodejnu s potřebami do domácnosti, možná tam na ně také narazíte – na ty zcela speciální pomůcky k činnostem, které možná děláte jen výjimečně nebo sezonně, ale pak je rozhodně oceníte. Našli jsme osm takových, ale budeme rádi, pokud přidáte svoje úlovky.

Odstopkovávač na jahody

Foto: Kuchenprofi

Stopky z jahod odstraní speciální kleštičkyFoto: Kuchenprofi

Nerezové kleštičky mají ostřejší zoubky, díky kterým je odstranění lístků z jahod hračkou. V sezoně, až budete odstopkovávat košík jahod na koláč nebo na zavařeninu, jejich pomoc jistě oceníte. Nebudete upatlaní, ale zas musíte získat grif, abyste z jahody spolu s lístky „neukousli“ i moc velký kus plodu.

Cena: 189 Kč

Sada na porcování melounů

Foto: Tescoma

S porcováním melounu si poradíte díky této saděFoto: Tescoma

Je jedno, jaký meloun koupíte. Zubatá čepel nepřilnavého nože si poradí s každým z nich a na oddělení a naporcování dužiny můžete použít čepel plastového nože – ten ostatně můžete využít z obou konců. Kruhová část je skvělá na odstraňování pecek například z melounů Galia nebo Cantaloupe.

Cena: 349 Kč

Kráječ na ananas

Foto: Royal Profikoch

Naporcování ananasu může být rychlé a pohodlnéFoto: Royal Profikoch

Jen málokterá příprava ovoce před konzumací je tak otravná jako v případě ananasu. Jeho oloupání je zkouškou nervů. Dobrým způsobem, jak si práci ulehčit, je pořídit si speciální kráječ. Proměna na rovnoměrné plátky pak trvá opravdu jen chvilku.

Cena:od 130 Kč (plast) do asi 700 Kč (za nerez)

Oddělovač žloutků

Foto: e-shop Kuchyňské doplňky

Usnadněte si přípravu těsta i krému díky oddělovači žloutkůFoto: e-shop Kuchyňské doplňky

Oddělit bílek od žloutku – to se lehce řekne, ale někdy trochu hůř provede. Abyste nemuseli lovit kousky skořápky z těsta nebo zbytky žloutku z bílků na šlehání, pořiďte si oddělovač. Spolehlivě se postará o to, aby dělba proběhla hladce a bez nehod.

Cena:od 39 Kč do asi 400 Kč (podle materiálu a provedení)

Vykrajovač na salát

Foto: Vacuvin

S tímhle pomocníkem se během chvíle zbavíte tvrdých částí salátuFoto: Vacuvin

Potřebujete se rychle zbavit tvrdých košťálů u listového salátu? Pomůže vám s tím tento vykrajovač – přiložíte ho ke středu salátu a krouživým pohybem tlačíte, čímž odstraňujete tvrdé konce listů. Horní část kráječe pak můžete použít na pokrájení listů.

Cena:149 Kč

Držák cibule

Foto: Gastromex

Cibulku nakrájíte konečně opravdu najemno díky držákuFoto: Gastromex

Nemusíte se bát o prsty, ale ani o to, že bude vaše cibule nakrájená na moc velké kousky. Díky tomuto držáku zvládnete tenoučké plátky stejně jako profesionálové. Práce s ním je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý.

Cena: od 39 Kč

Loupač na kukuřici

Foto: Tescoma

Jestli máte rádi kukuřici, měli byste si pořídit její loupačFoto: Tescoma

Pokud potřebujete rychle zbavit kukuřici slupek a vyloupat jednotlivá zrna, hodí se vám tento loupač. Jeho trn nařízne slupku a zoubky se postarají o zrna.

Cena:164 Kč

Loupač pomerančů

Foto: YoungDesign

Díky loupači už nebudete nikdy mít kůru z pomerančů za nehtyFoto: YoungDesign

Pomerančová kůra za nehty… Pokud se při té představě také otřesete, měli byste vědět, že existují i loupače pomerančů. Mají „háček“ či zoubek, který pronikne kůrou a udělá tu nepříjemnou nehtovou práci za vás. Tento kousek je designový a stojí 599 korun, ale na trhu jsou k mání i levné modely.

Cena:od 19 Kč

Které další pomocníky máte v šuplíku své kuchyňské linky? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám