Hlavní obsah

8 způsobů, jak hydratovat pleť!

Foto: Thinkstock

Jedině hydratovaná pleť je krásnáFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pleť o člověku prozradí spoustu informací. Je-li zdravá, pružná a hebká, značí, že i vy se cítíte dobře. Jak ale předejít škodlivým vnějším vlivům, které pokožku doslova devastují? Prozradíme vám osm nejúčinnějších způsobů hydratace, aby pleť byla jako z alabastru!

Článek

Tak jako je pro tělo důležitý dostatečný příjem tekutin, je pro pleť nezbytná hydratace. Díky ní se kůže prokrvuje a je vyživována. Existuje mnoho způsobů, ale ne všechny jsou vždy účinné a zaručují viditelný výsledek. Jaký druh hydratace zvolit, aby kůže nevypadala jako uschlá slupka od mandarinky?

Když pokožka strádá…

„Hydratace pleti je velice důležitá a neměla by se podceňovat. Dá se zlepšit hned několika způsoby. Výborné mohou být nejen krémy a séra, ale i odličovadla. Mezi moderní a účinnou metodu považuji hydratační masáž a kyslíkovou terapii,“ prozradila kosmetička Martina Albrechtová. Rozhodli jsme se tedy podívat na zoubek metodám, které jsou stoprocentně osvědčené!

1. Krémy a emulze

Speciální hydratační přípravek je první a nezbytný krok ke správné péči o pokožku. Na trhu jich existuje pěkná řádka, a tak je někdy těžké se v nich vyznat a vybrat ten správný. Krém nebo sérum musí být kvalitní, a proto se v tomto ohledu nevyplatí šetřit. Ideální kombinace je denní a noční péče ze stejné kosmetické řady. „Za sebe bych k vyzkoušení doporučila určitě značky Avéne, Eucerin, Bioderma nebo produkty české firmy Ryor,“ dodává Martina Albrechtová.

Foto: Thinkstock

Krémy jsou tím prvním správným krokem k hydrataci pletiFoto: Thinkstock

2. Kyslíková terapie

Kyslík má na pleť blahodárné účinky. Obnovuje buňky a zajišťuje jejich dlouhodobou regeneraci. Možností, jak pokožce dopřát kyslík, je několik. Kosmetičky doporučují krémy s přídavkem O2 a v salonech mají navíc mnohdy k dispozici speciální přístroje na kyslíkovou terapii, které pomocí elektrických impulsů aktivují buňky a téměř koncentrovaný kyslík dodávají do střední vrstvy kůže – výsledek je vidět už po prvním sezení.

3. Hydratační masáž

Ano, masáž je skutečně způsob, jak účinně hydratovat pleť. Toto velice příjemné a relaxační ošetření spočívá v zaměření se na aktivaci bodů v kůži, které následně pokožku hydratují. „Rovněž dochází k celkovému zlepšení zavodnění pleti, proto je na pohled zdravější a pružnější. Po samotné masáži aplikuji kvalitní hydratační krém. Proces trvá přibližně hodinu, z toho masáž asi patnáct minut,“ říká profesionálka v péči o pleť.

Foto: Thinkstock

Masáž přispívá k zavodnění pletiFoto: Thinkstock

4. Účinný hydrolifting

Provádí se pomocí aplikace účinných látek jehlou přímo do kůže. Procedura probíhá za lokálního umrtvení. Skvělé je, že hydrolifting nepřináší žádné nežádoucí účinky, pleť je krásně napnutá a svěží. Protože se však jedná o invazivní metodu, je vhodná především pro pleť od 40 let výše.

5. Diamantem k hydrataci

Diamantová terapie neboli dermabraze je neinvazivní metoda, při níž se pomocí speciálních nástavců jemně obrušuje pleť.Dochází tak k prokrvení a odstranění nečistot a odumřelé kůže, pokožka je pak připravena lépe hydratovat. Stimulují se kolagenní vlákna a pleť je krásně rozzářená. Samotná procedura nebolí a trvá maximálně jednu hodinu. Pokud se objeví mírné zarudnutí, do několika hodin zmizí.

6. Make-up a odličovací přípravky

Také make-up může sloužit nejen jako ochrana před okolními škodlivými vlivy, ale zároveň může hydratovat pokožku během dne, když jste v práci. Hydratační make-up bez problémů seženete v drogerii, připravte se však na vyšší cenu za kvalitu. Noční můrou pro pleť jsou odličovadla – dbejte na to, aby odličovací prostředek nezpůsoboval vysoušení pleti – nesmí obsahovat alkohol. Totéž platí u jednorázových odličovacích ubrousků. Dnes existují i odličovací hydratační mléka, která jsou šetrná a kosmetičkami doporučovaná.

7. Minerální voda ve spreji

Aplikuje se na pleť ráno a večer. Výhodou je možnost používat ji i v létě, aniž by se porušilo líčení – pleť hydrataci přesto přijme. Pokožka je po aplikaci svěží a zklidněná. Kvalitní minerální voda se dá pořídit v lékárně od asi 100 korun. Doporučujeme vyzkoušet značku Avéne nebo Evian.

Foto: Thinkstock

Minerální voda vaši pleť osvěžíFoto: Thinkstock

8. Pijte, pijte, pijte!

Dodržování pitného režimu není žádná novinka pod sluncem. Dlouhodobý nedostatečný příjem tekutin způsobuje předčasné stárnutí v podobě vrásek, které se jen těžko odstraňují přirozeným způsobem. Minimálně dva litry čisté vody denně udrží pokožku v dobré kondici!

A jak hydratujete svou pleť vy?

Reklama

Související témata:

Načítám