Článek
Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni a jednoznačně i na slavnostní stůl. Kupované vám nechutnají? Není divu – koupit hotové bramborové knedlíky, které by byly opravdu dobré, je někdy umění. Tak vyzkoušejte domácí výrobu, nebudete litovat.
Postup
01.
Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě a nechte je zcela vychladnout. Poté je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte k nim vejce a mouku se solí. Ze všech surovin rychle zpracujte hladké těsto, které nelepí, a vytvarujte z něj 2 válečky.
Tip: Pro jistotu mějte po ruce trochu mouky navíc, kdyby těsto moc lepilo. A kdyby naopak nedrželo pohromadě, přidejte žloutek.
02.
Knedlíky vložte do vroucí, mírně osolené vody. Ve velkém hrnci je vařte asi 17–20 minut, v průběhu varu je alespoň jednou otočte. Hotové knedlíky krájejte nití, díky tomu získáte dokonalé plátky a knedlík se nerozmačká.
Bramborový knedlík se hodí například ke špenátu, ale nejlepší je s omáčkou. Kterou si z našeho výběru 50 nejlepších českých omáček uvaříte jako první?



