Hlavní obsah

Alkohol jako dárek: Takhle originálně zabalíte lahev

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Říká se, že lahvinkou dobrého vína či rumu nikoho neurazíte, a tak není divu, že se stává častým darem k narozeninám, různým svátkům i společenským událostem. Proto vám dnes ukážeme, jak ji originálně zabalit!

Článek

První příležitostí, kdy darovat například dobré víno či šampaňské, je zítřejší svátek všech maminek. Pokud pro ně tedy nemáte ještě dárek, klidně jim na poslední chvíli ozdobte lahvinku do podoby kuchaře, ananasu či jako květinovou dekoraci s krajkou. K dalším příležitostem budou bezpochyby patřit blížící se svatby, kdy můžete budoucí manžele potěšit alkoholem, který je například starý jako jejich vztah... Podívejte se na našich 5 tipů, které určitě zvládnete připravit dle našeho popisu.

Pocta všem kuchařinkám

Vtipně lze ozdobit lahvinku pomocí jednoduché zástěrky, kterou vystřihnete z jakékoli látky. My jsme použili zbytky látek z textilní galanterie, kombinované s dekorativním filcem. Z něho vystřihněte kapsičku, šňůrku kolem krku a kolem pasu na zavazování i část čepice. Jednotlivé části přilepte lepidlem na textil, ale můžete je i přišít. Lepidlo je ovšem rychlejší.

Vršek čepice vytvoříte tak, že vystřihnete z látky větší kolečko o průměru asi 10 cm a dokola ho obšijete nití, kterou pak stáhnete, aby vznikl jakýsi váček. Ten vlepte do kroužku z filcu.

Foto: Greta Blumajerová

Jaké lahodné víno se asi skrývá pod čepicí?Foto: Greta Blumajerová

Ke svatbě

Originální balení vína pro ženicha a nevěstu může vypadat jako jejich kopie. Musíte si jen nachystat bílou a stříbrnou stuhu, šifonovou bílou látku (my jsme použili kousek starých záclon), kousek bílé čtvrtky, černý dekorativní filc a tři malé knoflíčky.

Ženichovu pomyslnou košili vytvoříte z nastříhaných částí stříbrné stuhy, které omotejte kolem hrdla a překřižte vpředu pomocí kapky lepidla. Poté zastřihněte černý filc, který ozdobte malými knoflíčky a omotejte kolem lahve místo fraku. Nevěstin korzet pak vystřihněte ze čtvrtky podle obrázku a vrchní část polepte bílou či bílo-stříbrnou stuhou, ze které vytvořte i ramínko kolem hrdla. Sukni i závoj stáhněte nití a sukni ještě můžete převázat mašlí, která tvoří i motýlka na ženichově košili.

Foto: Greta Blumajerová

Víno pro novomanžele může vypadat stylověFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Základ košile tvoří stříbrné překřížené mašle a základ nevěstina korzetu bílá čtvrtka polepená v horní části lemovanou stuhouFoto: Greta Blumajerová

S květinami

Šampaňské a květiny jsou ideálním dárkem, který potěší každou ženu. Zabalte je dohromady do růžového saténu a fialové krajky, z nichž vytvořte pomyslný pytlík, do něhož dejte lahev i květiny, a nahoře je krásně svažte šifonovou mašlí.

Foto: Greta Blumajerová

Květiny v dekoraci mohou být živé i uměléFoto: Greta Blumajerová

Ananas s rumem a čokoládou

Miluje váš muž kvalitní rum i čokoládové pralinky? Pak tyto dvě věci spojte dohromady a vytvořte z nich vtipný dárek v podobě obřího ananasu. Není to nic těžkého, jen spotřeba čokoládových bonbonů je trošku větší. My jsme spotřebovali tři krabičky bonboniéry (jedna obsahuje 30 pralinek). Ty stačí k lahvi přilepit tavnou pistolí a ještě zabalit do průsvitné celofánové fólie, aby náhodou neodpadly. Navrch přilepte na ozdobu zelené listy z dekorativního filcu, který stejně jako celofán seženete v textilní galanterii či papírnických a výtvarných potřebách.

Foto: Greta Blumajerová

Rum a čokoládové bonbony? Ideální dárek pro vašeho mužeFoto: Greta Blumajerová

Univerzální obal

Chybí vám papírová taštička na lahvinku, kterou chcete darovat přátelům, a nevíte si rady, jak ji zabalit hezky do balicího papíru? Poradíme vám. Stačí se podívat na následující foto postup.

Foto: Greta Blumajerová

Důležité je vybrat balicí papír se zajímavým vzoremFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nejprve si vystřihněte z balicího papíru čtverec, který přehněte tak, aby vám vznikl trojúhelník vysoký přibližně jako lahev. Z jedné jeho poloviny poskládejte harmoniku. Do druhé poloviny zabalte lahvinkuFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Harmoniku v polovině přehněte a můžete buď převázat mašlí, aby obal lépe držel, nebo v místě přilepit lepidlem k lahvi. Zbylý koneček harmoniky pak ohněte směrem vzhůru a přilepte, aby vnikl krásný vějíř jako na fotceFoto: Greta Blumajerová

A pokud vám zbude balicí papír, podívejte se, jak ho využít doma jinak.

Reklama

Načítám