Hlavní obsah

Anální sex: Naučte se ho milovat!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Anální sex je oblíbený i mezi heterosexuályFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to sen mnoha mužů... Přesto se análnímu sexu většina žen vyhýbá. Věřte ale, že i takovéto zpestření milostného života může stát za to! Chce to jen dodržovat určitá pravidla.

Článek

Anální sex už dávno není jen tabuizovanou praktikou homosexuálů. Stále větší oblibu si získává i mezi heterosexuálními páry. Zejména, jak již bylo řečeno, muži po něm doslova šílí. A ženy se naopak mnohdy této praktiky děsí. Když se zeptáte kamarádek, většina z nich najde celou řadu více či méně reálných důvodů, proč anální sex nemít. Mezi nejčastější argumenty patří otázka hygieny, bolestivost análního styku a, koneckonců, některé ženy dokonce věří, že se jim po takovém sexu mohou zvětšit zadní partie!

Střídání je nebezpečné

Pokud jde o hygienu, má anální styk několik pravidel. Především je vhodné před sexem provést důkladné vyprázdnění. „Použít můžete jednorázový klystýr nebo anální sprchu, obojí se dá sehnat např. v sexshopech. Dobré je použít také balastní látky obsažené v různých nápojích, třeba psylium. Balastní látky váží ve střevech vodu, zvětšují tak objem stolice a pomohou vám snadněji vyprázdnit celý obsah střev. Na závěr, krátce před stykem, okolí análního otvoru umyjte antibakteriálním mýdlem," radí sexuolog Pavel Tomáš. Během análního styku by nemělo docházet ke střídání milování do pochvy a do análního otvoru. Došlo by tak k přenosu nežádoucích bakterií a mohly by se vyskytnou záněty nebo jiné zdravotní komplikace.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Splňte partnerovi jeho přáníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Aby to nebolelo

Mezi další časté výtky k análnímu sexu patří jeho údajná bolestivost. „Správně provedený anální styk zdravého člověka nebolí. Bolest se může projevovat ale u osob, které měly nemocná střeva nebo utrpěly úraz, při kterém došlo k porušení či natržení střev v oblasti konečníku," vysvětluje sexuolog Tomáš. A dodává, že zdravému člověku pomůže dostatečné množství lubrikačního gelu a také vytrvalost. Než se totiž svaly v oblasti konečníku uvolní, trvá to obvykle o něco déle než u klasického pohlavního styku. Existují však i speciální anální lubrikační gely, které kůži a svaly v oblasti konečníku uvolní rychleji, popř. znecitliví, a styk tak probíhá snáze a bez bolesti.

Pro trénink lze používat i speciální erotické pomůcky, jako jsou například anální kolíky nebo kuličky. Existují i anální vibrátory, které jsou menší, užší a s tvrdou špičkou. Takovýto trénink je dobrý proto, že si na anální sex snáze zvyknete a pak se s partnerem při milování dokážete rychleji uvolnit. I svaly v oblasti konečníku se jistým způsobem "vytrénují" a naučí se uvolňovat takříkajíc "na povel".

Opravdu se mi zvětší pozadí?

Některé ženy si dokonce i v dnešní otevřené době myslí, že po análním sexu se jim může zvětšit pozadí! To samozřejmě není pravda. „Lidská kůže i svaly jsou elastické a proto můžete být klidná, že se po prožitém análním sexu zase vše vrátí do původních rozměrů. Jediné, co může být při pravidelně prováděném análu o malinko větší, je samotný řitní otvor," vysvětluje sexuolog Pavel Tomáš.

Mnoho žen má z análního sexu strach zcela zbytečný. Na druhou stranu ženy, které v minulosti prožily nějaké sexuální trauma, mohou mít k takovémuto milování nedůvěru. Je důležité umět si o svých obavách s partnerem promluvit, vysvětlit mu svoje důvody. Pokud vás miluje, pochopí to a nebude naléhat. Nebo naopak - jemně vás povede až se vaše obavy zcela rozplynou a sama budete chtít osvěžit váš milostný život !

A jak jste na tom vy, milé čtenářky? Láká vás anální sex? Jaká byla vaše první zkušenost? Nebo anál považujete za něco "nečistého"? Rozpoutejte diskusi na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám