Hlavní obsah
3,0
(30)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Další víkend je před námi a možná i vy přemýšlíte, co upečete na nedělní odpoledne. Třeba se vám bude hodit dnešní recept od věhlasné kuchařky začátku 20. století Anuše Kejřové na brazilské řezy. A když je nachystáte už v sobotu odpoledne, budou k nedělní kávě nepřekonatelné!

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 300 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g mandlí
  • 2 ks žloutků
  • 200 g malinové marmelády
Poleva
  • 3 ks žloutků
  • 6 lžic cukru moučka
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce vody
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte hladkou mouku a nastrouhejte do ní nahrubo máslo. Přidejte žloutky, cukr a jemně umleté neloupané mandle a vše spojte v těsto.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

02.

Na pracovní plochu rozprostřete pečicí papír a vyválejte obdélníkový plát, který se vám akorát vejde na klasický plech. Těsto se peče při 180 stupních Celsia asi 15 minut dozlatova.

03.

Upečené těsto překrojte napůl, jednu polovinu pomažte silnou vrstvou marmelády a přiklopte druhou částí těsta. Pozor ale, těsto je křehké, takže s ním zacházejte co nejopatrněji, aby se někde nezlomilo.

04.

V míse umíchejte se tří žloutků, moučkového cukru a rumu hladkou polevu a připravené řezy jí polijte. Plech s řezy vložte zpět do už zchladlé trouby a nechte polevu asi 5 minut zaschnout.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

05.

Hotové řezy ideálně zabalte do potravinové fólie a nechte do druhého dne odležet (jak na to se dozvíte také v článku Babiččiny recepty: Medové čtverečky). Pak už řezy stačí nakrájet na malé kousky a můžete si zamlsat!

Řezy s malinovým džemem jsou skvostné, vyzkoušejte je!

Reklama

Související témata:

Načítám