Hlavní obsah
3,2
(42)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Víkend si říká o nějakou dobrou pečínku. Zde je recept na levnější, ale skvělou, variantu.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vepřových ocásků
  • 3 lžičky medu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
Článek

01.

Troubu vyhřejte na 200 stupňů a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte proužky cibule.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se maso nepřipálilo a vznikla hustá šťáva.

04.

Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí nebo naloženým křenem.

Reklama

Související témata:

Načítám