Hlavní obsah
3,1
(54)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte rádi kysané zelí? A vepřové maso? V tom případě je pro vás segedínský guláš jak stvořený. Ke dvěma zmíněným ingrediencím už stačí dodat smetanu a je hotovo. Po skvělém receptu Marie Sandtnerové se bude olizovat celá vaše rodina!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Guláš
  • 750 g vepřového ramínka
  • 1 lžička soli
  • 30 g slaniny
  • 60 g cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 5 g gulášové mleté papriky
  • 200 g kysaného zelí
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce pasírovaných rajčat
Příloha
  • 100 g brambor
Článek

Postup

01.

Jako maso můžete zvolit plecko, ale stejně dobře poslouží i ramínko nebo zmiňovaný bůček. Maso nakrájejte na malé kostičky. V kastrolu rozpusťte asi 50 g másla, zpěňte na něm dvě nakrájené cibule, zasypejte paprikou a kmínem a vše promíchejte. Přidejte maso, vše orestujte, osolte a zalijte dvěma naběračkami vody, nebo vývaru. Vše ještě jednou promíchejte, přiklopte a duste 45 minut.

02.

Kysané zelí pokrájejte a přidejte ho do kastrolu k masu a duste asi 15 minut.

03.

Do zakysané smetany rozmíchejte asi 1,5 polévkové lžíce hladké mouky, přidejte k masu a nechte provařit. Potom vložte dvě lžíce prolisovaných sterilovaných rajčat a vše ještě jednou nechte přejít varem.

Foto: Petr Makovička

Kysané zelí je třeba pokrájetFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Když je maso skoro hotové, přidejte zelíFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Maso a zelí důkladně promíchejteFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Na závěr guláš zahustěte zakysanou smetanouFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Smetanu je potřeba rozmíchat, aby se nesrazilaFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Podle chuti můžete do guláše prolisovat loupaná rajčataFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud je guláš málo kyselý, dochuťte jej octemFoto: Petr Makovička

Reklama

Související témata:

Načítám