Hlavní obsah

Bublanina po francouzsku: S třešněmi a kakaem je prostě skvělá!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Clafoutis je tradiční francouzský dezert podobný naší bublanině, ale s vláčným těstem připomínajícím pudink či nákyp. Nejlíp chutná ještě teplý a použít do něj můžete jak třešně, tak i jiné letní ovoce.

Článek

Ideální letní moučníky nevyžadují dlouhou přípravu a použít do nich můžete úrodu čerstvého ovoce. A přesně takový je francouzský clafoutis: těsto je umíchané během chvilky a skvělý bude nejen s třešněmi, ale i nektarinkami, švestkami, borůvkami, malinami nebo třeba rybízem... Nejlepší je ještě teplý (to ostatně není žádný problém, protože jakmile z trouby ucítíte jeho vůni, do druhého dne prostě vydržet nemůže) a doladit ho můžete – jako dnes já – kakaem. Celý postup najdete ve videu.

Podělte se s námi o svůj oblíbený recept, jehož příprava nezabere víc než 15 minut a je plný letního ovoce!

Reklama

Načítám