Hlavní obsah

Byt zařídili luxusně: Světovými značkami i skleněnou stěnou

Foto: archiv firmy EXX s. r. o., Petr Janžura (14x)

Pojďte s námi na návštěvu bytu, podél kterého je krásná terasa. A co říkáte na ložnici majitelů?Foto: archiv firmy EXX s. r. o., Petr Janžura (14x)

Reklama

Pražský byt zařizovali na objednávku odborníci z interiérového studia. Je velký, plný stylového vybavení známých značek a najdete v něm i praktickou zasouvací skleněnou stěnu. Podívejte se!

Článek

Možná se to na první pohled nezdá, ale vybavit prázdný byt bývá pěkná fuška. Zejména jde-li prostor 4 + kk o velikosti 120 m2. V bytě, který jsme dnes navštívili, najdete dvě ložnice, pracovnu a obývací pokoj s kuchyní. Má obdélníkový půdorys, ústředním místem je vstupní chodba, okolo ní jsou pak soustředěny jednotlivé místnosti. Kolem něj je navíc fantastická prostorná terasa.

Nezařízený prostor podněcuje fantazii, proto občas bývá jeho vybavování provázeno stavebními úpravami. Tady původní dispozice zůstala stejná, dělaly se jen drobné úpravy, třeba vstupu do obývacího pokoje.

Podhled jako optické oddělení

Návrh a kompletní vybavení bytu svěřili majitelé interiérovému studiu EXX s. r. o. To dodávalo nábytek i kuchyňskou linku včetně spotřebičů a vinotéky. Nad ní vybudovali stropní podhled, čímž došlo k určitému pocitovému i optickému oddělení kuchyňské a obytné části a vznikl i prostor pro zabudování stropního osvětlení. Na pohled velmi efektní je posuvná skleněná příčka mezi obývacím pokojem a chodbou, která zajíždí do nově vybudovaného dřevěného obložení stěny. Dobrý nápad!

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj má dřevěné parkety, stejné jsou v celém bytě. Nad konferenčním stolkem je svítidlo Azzardo Acrylio PendantFoto: Archiv firmy

Kvalita vede, a hezky se vyjímá

Co vás najisto okouzlí, je vybavení: najdete tu zajímavé designové kousky a kvalitní nábytek ze značkových obchodů. Designér při vybavování bytu zohlednil jak požadavky majitele, tak svoje profesní zkušenosti.„Majitelé si přáli moderní bydlení, které bude nejen funkční, ale především pohodlné a příjemné,“ uvádí Tomáš Zárybnický, designér ze studia, které vše realizovalo, a autor projektu. Byt je vybaven kvalitními věcmi, jimž odpovídají i ceny, a majitel je nechtěl prozradit.

Foto: Archiv firmy

Kuchyň je značky Leicht v provedení lak mat, spotřebiče jsou exkluzivní značky Gaggenau, odsavač je od firmy Gutmann. Pracovní deska linky je Corian Exxstone s dýhovaným barem a skleněným obložením s doplňky FrankeFoto: Archiv firmy

Promyšlená koncepce se vyplatila

Na první pohled je zřejmé, že si tu opravdu vyhrál, jak s tvary, barvami tak i s materiály. Povedlo se mu citlivě sladit celý interiér i jednotlivé místnosti. Studio nakonec dodávalo nábytek, spotřebiče, textilie, svítidla i dekorativní předměty, vybavovala se i koupelna. V bytě zatím nejsou květiny ani osobní věci, ty budou dodány, jakmile se majitelé nastěhují.

Foto: Archiv firmy

Ložnice pro hosty je vybavena nábytkem od firmy Pianca: postelí Pisolo a nábytkem Norbert. Svítidla jsou od Lucis Zero a MaiaFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Koupelna má vanu a sprchový kout a je vybavena nábytkem truhlářské výroby, zrcadly a osvětlením od Lucis Izar a Flos Microbatery, na podlaze je dlažbaFoto: Archiv firmy

A jaký je výsledek? Ani trochu sterilní, a má šmrnc! Jak se líbí vám?

Reklama

Načítám