Hlavní obsah
3,3
(47)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Milujete českou klasiku, ale snažíte se jíst zdravěji? Zde je tip na tradiční kuře na paprice připravené dietně: s vločkovými knedlíky a hustou omáčkou bez mouky!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 30 g žitné mouky
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 dl mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 ks cibule
  • 300 g kuřecích prsou
  • 80 g čerstvého krémového sýru
Knedlíky
  • 170 g ovesných vloček
  • 3 ks vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 špetka soli
Článek

01.

Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na rozehřátém másle, přidejte kousky masa, zprudka opečte, aby se zatáhlo, a osolte.

Foto: Eva Malúšová

Maso orestujte na troše másla s nasekanou cibulíFoto: Eva Malúšová

02.

Přidejte papriku a případně další oblíbené koření, nechte chvilku rozvonět, zalijte decilitrem vody a asi 15 minut povařte.

Foto: Eva Malúšová

Osolte a okořeňte. My kromě papriky dali i pikantní grilovací koření bez soli a glutamátuFoto: Eva Malúšová

03.

Mezitím si připravte knedlíčky: vločky smíchejte s vejci, osolte, okořeňte bylinkami a přidejte jogurt. Dobře propracujte a rukama tvarujte kuličky, které vařte v osolené vroucí vodě 5 až 10 minut od chvíle, kdy vyplavou (záleží na velikosti). Po uvaření rozpulte.

Foto: Eva Malúšová

Knedlíky z ovesných vloček, vajíček a jogurtu jsou mnohem sytější a přitom zdravější než klasické houskovéFoto: Eva Malúšová

04.

Ke změklému masu přidejte trochu mléka a všechno žervé, které omáčku i zahustí. Kdyby se vám přece jen zdála moc řídká, přidejte lžíci žitné mouky rozšlehané v trošce mléka a povařte do zhoustnutí.

Foto: Eva Malúšová

A zahustěte žervé, které omáčce dodá i jemnou smetanovou chuťFoto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám