Hlavní obsah

Chce víc sexu než já. Co s tím?

Foto: shutterstock.com

Proč vlastně nemáte na sex chuť?Foto: shutterstock.com

Reklama

Už zase se chce milovat… Copak nepochopí, že bez nálady to nejde? Ať přijde za týden, možná to bude lepší. Já za to přece nemůžu, že je pořád při chuti…

Článek

Ve 21. století slouží postel hlavně pro spánek. Vytíženost v zaměstnání a děti totiž sex posouvají kamsi na konec seznamu s názvem „aktivity ve volném čase“. „Kde ho ale vzít, když den je tak krátký? Vždyť bez sexu žít můžu, ale bez práce ne!“

Nějaký takový a jemu podobný názor dnes převládá. Buď se pracovní stres ventiluje prostřednictvím pohybů „šup sem, šup tam“, hlavně ať je to rychle, nebo ovládá mysl natolik, že libido vyhlásilo demisi a vypsalo výběrové řízení na novou životní rozkoš. (Zájem mají čokoláda, rychlá jízda autem, vana plná pěny a tučné bankovní konto.)

Hádky kvůli sexu?

K tomu se přičte další nesnáz: sexuální nesoulad. To znamená, že jeden partner chce víc než druhý, což patří mezi největší sexuální problémy současnosti. Kde je totiž dáno, že když si dva rozumějí v životních názorech, jejich libida to sblíží? Chuť na milování je ovlivněna nejen stresem, ale i dalšími faktory jako zdravotním stavem, léky, negativními sexuálními zkušenostmi z minulosti či dědičností. Někdo by zkrátka šel i pro jedno políbení světa kraj, druhému ani nepřijde, že se nemiloval dva měsíce. Nemá potřebu řešit to. Mrzutosti a výčitky „ty už mě nemiluješ jako dřív“ nebo „i já mám své potřeby“ na sebe nenechají dlouho čekat. Dohodnout se v posteli ale není zase až tak těžké.

Já nemám chuť

Předem si zajistěte noční klid, neboť nevyspalým lidem se snižuje množství testosteronu, který touhu ovládá. Nejlepší je začít zametáním „na svém vlastním prahu“, takže dotýkáním zjišťujte, co je vám příjemné, a poslouchejte tak řeč vlastního těla. (Můžete dosáhnout toho, že masturbací se libido restartuje a začne pracovat na větších výkonech.) Třeba budete patřit k těm, jež čím víc sexuálních chvil mají, tím je více vyhledávají. Ale je tu ještě jedna důležitá věc. Test biorytmů. Zkuste milování ve všech denních dobách a následně zhodnoťte, které se vám osobně nejvíc líbilo, a to bude pro vás dva ten správný moment. Rozdílný životní rytmus milenců je opravdu potvůrka! Pořád nic?

Foto: shutterstock.com

Zkuste jen dotyky a mazleníFoto: shutterstock.com

Sobeckost zabíjí partnerské vztahy

I když je sex to poslední, na co myslíte, přesto zkuste projevit iniciativu, protože být tím, kdo partnera vyprovokuje k akci, z vás dělá silnějšího „lovce“, což je vzrušující již samo o sobě. Tím, že se partner dostane do role pasivního, poskytne odlišné pocity. Pro jedince s nízkým libidem je přirozené, že se vyhýbají fyzickému kontaktu s partnerem kvůli nechuti k samotnému pohlavnímu aktu. „Já bych jí/ho chtěla obejmout, ale ona/on by si to mohl(a) vysvětlit jinak. A já teď fakt nemám náladu na to, aby mě někdo otravoval,“ honí se jim hlavou. Drahá polovička je tak svědkem odmítavého a chladného chování, které ji samozřejmě mrzí.

Proto je tu jeden trik. Řekněte partnerovi, že chcete, aby se uvolnil a užíval si vaší pozornosti s tím, že vám jde pouze o jeho příjemné pocity. Upozorněte ho, že jelikož přijímá dotyky, nemůže převzít vedení, a vy tak přestanete, až uznáte za vhodné. (Toto cvičení pomáhá udržovat tělesnou blízkost v době, kdy sexuální život páru není aktivní. U většiny lidí to však bohužel funguje tak, že odmítají sex i partnera současně.) Pakliže stále nechcete o milování vůbec slyšet, uvědomte si, že milenec má své potřeby, které se dají ukojit i jinak – rukou či ústy. Nikdo po vás nechce, abyste jednala proti své vůli, ale pomazlit potřebuje čas od času každý!

Nevyhýbejte se analýze, proč vlastně na sex nemáte chuť. Je v tom stres? Citové napětí? Nevyřešené konflikty z minulosti? Nedostatečná sebedůvěra? Nebo snad užíváte nějaké léky? Máte za sebou operaci? Řešte to. Každý problém má svou správnou cestu, ale chce to čas. A psychoterapeuta. Vždyť nebudete ani první, ani poslední, kdo ho navštíví. Potýkat se však můžete i s opakem.

Chci to pořád, partner ne

Než opětovně půjdete atakovat protějšek, dopřejte si řádnou masturbaci. A ne jednu. Snažte se soustředit i na něžnější stránku soulože čili hlazení a líbání, ať partner nemá pocit, že s ním jste pouze kvůli syrovému užívání! Jestliže je vaše potřeba sexu opravdu abnormální, je možné, že si tím něco kompenzujete. Zamyslete se, jestli sex nepovažujete za pouhou náhražku citů, prostředek k ventilaci stresu atd. S tím vám může pomoci milenec, protože určitě má vypozorováno, jaké situace ve vás chuť probouzejí. Schválně se ho zeptejte.

Když už jsme u vnímání partnera, tak je nutné podotknout, že jeho ne znamená opravdu ne. Nechte mu prostor pro důkladnou předehru, jestliže ji potřebuje, a konečně mu někdy dopřejte pocit, že situaci řídí on. Každý pasivní milenec zatouží mít jednou všechno pod kontrolou! Koneckonců i umělého utěšovatele si může vzít do ruky právě on. Zajisté bude rád, že mu takový kamarád ušetří spoustu práce!

Jak to máte se sexem? Máte na něj chuť? Nebo snad chodíte z práce tak unavené, že toužíte jen spát? Napište nám, jak spojujete dnešní hektičnost a stres s intimními chvilkami! Poraďte ostatním! Kromě diskusního fóra pište i na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám