Hlavní obsah

Konečně štíhlejší! 3 účinné cviky na celé tělo, které zvládnete doma

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete jen shodit vánoční kila, nebo s novým rokem plánujete radikální proměnu své figury? Ať je to jakkoli, určitě nešlápnete vedle, když začnete s naší sestavou tří cviků na celé tělo. Určitě je zvládnete a budete se divit, jak jsou efektivní!

Článek

Pouštíte se od ledna nově do cvičení? Pak byste kromě kardio tréninků (běh, jízda na rotopedu, tanec) určitě měli začít i posilovat. Nejen pro úplné začátečníky bude nejlepší prvně zkoušet krátké sestavy složené z komplexních cviků – nezapojuje se při nich jedna konkrétní partie, ale zaměstnáváte více svalových skupin najednou.

Osobní trenérka Lea Vršecká pro vás připravila jednoduchou domácí tříčlennou sestavu, při níž během pár minut posílíte celé tělo. U všech cviků využívá činky – jestli je doma nemáte, vezměte si třeba láhve s vodou. Hmotnost závaží volte dle vlastního uvážení, úplným začátečníkům ale nejspíš postačí jedno až dvě kila do každé ruky.

Během cvičení nikdy nezapomínejte pravidelně dýchat. Základním pravidlem je, že vydechujete ve chvíli, kdy sval aktivujete, tedy když nejvíce zabíráte.

A teď už se rychle podívejte na video a pusťte se do cvičení!

Dali jste si letos nějaký sportovní cíl?

Děkujeme fitness DrFit za poskytnutí prostor k natáčení. Makovského 1392/2b, 163 00  Praha 6 – Řepy; drfit.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám