Hlavní obsah

Chcete vypadat mladší? Vsaďte na moderní krátké střihy!

Foto: Profimedia

I v krátkých délkách můžete být velmi atraktivníFoto: Profimedia

Reklama

Vlasy jsou korunou krásy, ale proč by nemohly být střižené omlazujícím stylem, který odhalí váš krk a podtrhne oči i lícní kosti? Nosí se mikáda pod uši i chlapecký účes, co proslavil modelku Twiggy.

Článek

Tím nic nezkazíte, protože sluší opravdu všem. Navíc teď letí nepřeberné množství stylů – varianty s dlouhou patkou, vlnité, s ofinou či rovné s pěšinkou jako francouzská diva.

Pokud toužíte po změně, ale nechcete jít úplně na kluka, doneste do kadeřnictví třeba fotku účesu herečky Jennifer Lawrence, která nosí prostříhané mikádo v jemném objemu.

Foto: Profimedia

Jennifer Lawrence díky mikádu s vlnami úplně prokoukla a místo dívky od vedle připomíná femme fataleFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Lehce vlnité vlasy se hodí na mikádo, jaké nosí modelka Karlie KlossFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Vyhrát si u mikáda můžete s pěšinkou. Modelka Jourdan Dunn si ji učesala na stranuFoto: Profimedia

Nesmrtelný pixie

Tento krátký rozcuch nejvíc proslavila Audrey Hepburn ve filmu Prázdniny v Římě, kdy se v rámci role rebelské princezny na útěku rozhodne ostříhat jako uličník. Po ní převzaly žezlo již zmiňovaná modelka Twiggy, herečka Mia Farrow či Natalie Portman a Michelle Williams.

Takový druh účesu se hodí pro ženy, které jsou spíš drobné a štíhlé, aby dostatečně vynikla jejich éteričnost. Dobrá zpráva je, že díky tomuto střihu vyniknou vaše oči a také, že je velmi vhodný pro jemné vlasy, které se jinak chovají dost problematicky.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Sestřih Audrey Hepburn z filmu Prázdniny v Římě se stal okamžitě kultovní. Hladký chlapecký účes modelky Twiggy si dodnes nechávají ostříhat ženy po celém světěFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Natalie Portman sice sluší všechny délky, ale právě v klučičím účesu byla nejčastěji přirovnávána k božské Audrey Hepburn. Platinový ultra krátký střih nosí Michelle Williams už léta, je jejím poznávacím znamenímFoto: Profimedia

Z čela pryč

Nejnovější trend v krátkých dámských střizích se nese v duchu retra. Ať už je řeč o stylu 20. let, kdy jde i na klučičím účesu vytvořit efektní pokládaná vlna, či mikádu, kdy přední prameny pomocí gelu učešete dozadu. Budete tak působit jako glamour hollywoodská diva. Tento styl účesu je také skvělý pro mezifáze – když vám odrůstá úplně krátký účes.

Foto: Profimedia

Kristen Stewart nosí chlapecký účes učesaný dozadu k denním i večerním příležitostemFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Bobby Millie Brown musela kvůli roli v seriálu úplně dohola. Ale mezifázi dorůstání vlasů zvládá velmi dobřeFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Herečka Ruth Negga předvádí, jak nosit ultra krátké vlasy při slavnostní příležitostiFoto: Profimedia

Retro páže

Tomuto účesu, jehož hlavní inspirací je kulatý střih, se říkalo různě. Nejslavnější označení je buď pážecí, nebo lidověji „podle hrnce“.

Ačkoli název moc vábně nezní, samotný výsledek může vypadat skvěle. Původně pánský účes nejvíc sedne těm dámám, co mají oválný obličej či výraznější linii brady.

Foto: Profimedia

Selma Blair připomíná ve svém účesu herečku z němých filmůFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Zpěvačka Zendaya způsobila svým pážecím střihem senzaciFoto: Profimedia

Netradiční barvy

Pokud jste rebelka duší i tělem, nejen, že své kadeře zkrátíte, ale také jim dopřejete netradiční odstín. Letí nejen platinově bílé, ale bláznivé barvy duhy, tyrkysové a růžové tóny.

Je jasné, že pro takové experimenty musíte mít nejen odvahu, ale také vhodnou životní situaci. Na pracovním pohovoru by většinou pro podobné výstřelky nemuseli mít pochopení, ale jako dočasná záležitost na týden či dva, než se přeliv vymyje, je to vcelku přijatelné.

Foto: Profimedia

Katy Perry je barevný chameleon, tyrkysovou vystřídala zelenouFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Rihannino nejvýraznější módní období je spojeno s červenými vlasyFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Platinový odrost na klučičím střihu Miley Cyrus evokuje Madonnu v 80. letech. Věnujeme se zde samozřejmě účesu a snažíme se přehlédnou fakt, že to tentokrát u chudinky Miley vizážista nepěkně přepískl s HD pudrem! :-)Foto: Profimedia

Inspirovali jsme vás k návštěvě kadeřníka?

Reklama

Načítám