Hlavní obsah

Cizrna 3x jinak: Falafel, místo chipsů a na paprice

Foto: Greta Blumajerová

Cizrna by se ve vašem jídelníčku měla objevit hned z několika důvodů: je chutná, výživná a především ta doma uvařená i velmi dostupnáFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cizrna je sytá, zdravá a dostupná. Komu tyto argumenty nestačí, přidáme ještě její oříškovou chuť a dobroty, které z ní můžete vykouzlit: křupavý falafel, pikantní směs na paprice i slané zobání k vínu.

Článek

Díky vysokému obsahu bílkovin vás tahle luštěnina zasytí (o dalších pozitivních účincích cizrny i o tom, jak ji správně připravit, se dočtete v článku Škola vaření ze zdravých potravin: Ušetřete díky cizrně!), a když použijete sušenou, je i velmi dostupná. A co hlavně, cizrna je základem pro spoustu skvělých jídel. Dnes si připravíme tradiční blízkovýchodní pokrm falafel, cizrnu na paprice jako variantu na naši klasiku i slané zobání, které si večer u filmu můžete na rozdíl od brambůrků dopřát bez výčitek.

Objevuje se cizrna i ve vašem jídelníčku? A už jste zkoušeli cizrnovou pizzu bez kalorií?

Reklama

Související témata:

Načítám