Hlavní obsah

Cviky na doma, díky kterým zhubnete. Se smetákem i kabelkou!

 

Reklama

Rády byste shodily povánoční kila, ale na posilovnu nemáte čas? To jsou jen výmluvy – máme návod, jak spalovat tuk a účinně posilovat horní polovinu těla. A z domova přitom nemusíte vystrčit ani nos!

Článek

Cvičení v domácím prostředí je ideální pro každého, kdo má do tělocvičny příliš daleko, nemůže se z domova hnout kvůli malému dítěti nebo se prostě jen nerad potí mezi jinými lidmi. Koneckonců, doma je všechno, co potřebujete – teplo, sprcha i spousta „sportovního náčiní“.

Trenérka Lucie Dytrychová, která vás bude dnešním videem provázet, má s podobným typem cvičení bohaté zkušenosti: služba FitnessGo, kterou založila, se na tréninky v domácím prostředí specializuje. Co byste podle Lucie měli vědět, má-li mít vaše úsilí odpovídající výsledky v podobě štíhlejšího a vypracovaného těla?

„Bez posilování to nejde! I když vám jde hlavně o hubnutí, je třeba kardio trénink, při kterém spalujete tuky, střídat s cviky na posílení svalů,“ ujišťuje Lucie. A nejde jen o to, že tak vaše tělo získá pěkné tvary. Aktivní svalová hmota spaluje energii lépe než tuková tkáň. Jinými slovy: čím víc máte svalů, tím rychleji budete hubnout.

I když vás nikdo nekontroluje, zkuste dodržet počty opakování, které vám Lucie radí. Děláte to přece pro sebe! Kardio cvičení se snažte provádět aspoň tři minuty (pokud to udýcháte, lepší je pět). Využijte možností svého bytu a k cvičení si klidně pusťte svoji oblíbenou hudbu, bude vám to mnohem lépe „utíkat“. A pokud nemáte po ruce vhodnou kabelku, která by se dala použít místo činek, vezměte si do ruky třeba PET láhev plnou vody.

Foto: Archiv firem

Hledáte pomocníky k hubnutí? Na tyhle se můžete spolehnout! Na foto (zleva): Obezin 45+ 90 tablet vytváří pocit nasycenosti a snižuje chuť k jídlu, Guarana 100 tablet přispívá k lepšímu metabolismu tuků a Lipoxal Xtreme 180 tablet zvyšuje intenzitu spalování tukůFoto: Archiv firem

Cvičení vám „zachutnalo“ a potřebujete další návod? Tady se podívejte na sérii, která vám dopomůže k pevnému zadečku a krásně tvarovaným stehnům. A pokud máte nějaká kila navíc, inspirujte se ke cvičení v článku Boubelky a hubnutí: jakým pohybem půjdou kila dolů?.

Děkujeme společnosti YIT za poskytnutí prostor k natáčení v bytovém projektu Hostivař II, Zemské Právo 5, Praha 10-Hostivař.

Reklama

Načítám