Hlavní obsah

Dárek snadno a rychle? Vyrobte domácí pěnu do koupele

Video: Jan Čapek

 

Reklama

Dát si vanu je pro mnohé symbolem relaxace a pohody. Jestli si chcete svůj koupelnový rituál vyladit k dokonalosti, vyrobte si vlastní pěnu. Základní ingredience jsou dané, ale pěsticí či dokonce léčivé přídavky už jsou na vás.

Článek

Lázeň celého těla bývá často spojována s pozitivními zdravotními účinky. Kromě solí a olejů může mít léčivý účinek i obyčejná pěna do koupele, ovšem když si ji namícháte podle vlastních požadavků. Základní ingrediencí je tělový mycí prostředek. Sáhněte po nejméně agresivním, tedy dětském šamponu nebo sprchovém gelu. Pěnivou složkou je glycerín, který koupíte v lékárně. Není naprosto nezbytný, ale zaručí opravdu bohatou pěnu, která dlouho vydrží. Chcete-li se do míchání pustit hned, sáhněte do lednice pro vaječný bílek, ale váš pěnivý koktejl pak musíte buďto hned použít, nebo řádně označený uchovávat v lednici (maximálně dva týdny).

A ještě slíbené pěsticí účinky: do základu podle našeho videa můžete přidat mandlový nebo rakytníkový olej, lžíci tekutého medu či vitamin E (kupuje se v kapslích v lékárně). Vonné esence budete potřebovat 10 až 15 kapek, vůni vybírejte podle vlastního uvážení. Nevábně vypadající tekutina se nakonec díky potravinářskému barvivu změní v barevný elixír.

Láká vás výroba domácí pěny? 

Reklama

Související témata:

Načítám