Hlavní obsah

Dokonalý podzimní doplněk? Návleky na ruce i nohy!

Foto: Isifa

Návleky už nejsou jen výsadou baletekFoto: Isifa

Reklama

Také jste na ně v obchodě zaraženě koukaly a přemýšlely, na co se ten kousek látky nebo vlny sešitý do obyčejného trubicovitého tvaru prodávaný v páru za několik stovek používá? Ano! Jsou to návleky, hit tohoto podzimu, který rozhodně budete potřebovat. A tak je načase, abyste zjistily, jak s nimi nakládat. Určitě si je zamilujete!

Článek

Pořád vám vrtá hlavou jejich pravý účel a nechápete, proč byste je měly nosit? Odpovědí na tuto otázku je hned několik. Jejich praktická stránka spočívá v jejich schopnosti zahřát ty části vašeho těla, které mohou být nechtěně vystaveny chladu. Návleky na ruce poskytnou v zimě tolik potřebné teplo zápěstím a zacpou prostor volného rukávu, kterým vám proudí studený vzduch na celé předloktí.

Návleky na nohy zase zahřejí kotníky a vytažené i část lýtek, nebo je můžete vtěsnat do širších kozaček, které od lýtek odstávají. Vedle toho praktického mají ale i estetický přínos – jsou skutečně zajímavým doplňkem a jejich smysl se dá přirovnat k nošení nápaditého klobouku – v podstatě byste se bez něj klidně obešly, ale proč nedotáhnout outfit k naprosté dokonalosti?

Především kvůli teplu je nejčastějším materiálem vlna, mnohdy se na nich dá najít zajímavý vzor či aplikace, která tento malý kousek látky změní ve stylový doplněk, jenž udělá dojem (na překrásné pleteniny se podívejte v článku: Pletená móda: Nechte se hýčkat!). Do popředí se letos na podzim dere i kožešina, v jejímž provedení jsou návleky naprosto luxusní záležitostí a vy v nich budete vypadat jako ruské carevny!

Návleky na ruce – k tričku i pod kabát

Návleky na ruce lze nosit i místo rukavic, máte-li pocit, že je na ně ještě brzy a máte-li rády své ručky pěkně v teple – jednoduše návleky stáhněte trochu níže. Některé mají průstřih na palec a jsou v podstatě rukavicemi bez prstů. Buďte odvážné a vezměte si je k tričku s krátkým rukávem nebo jimi vytvořte zajímavý okraj rukávů dlouhých modelů. Uvidíte, že za chvíli bez nich nedáte ani ránu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 332 Kč, Debenhams 443 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 332 Kč, Topshop 332 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 249 Kč, Debenhams 443 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 199 Kč, Debenhams 554 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 249 Kč, Lindex 199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 610 Kč, Topshop 222 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 332 Kč, Asos 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 388 Kč, Debenhams 443 KčFoto: archiv firem

Návleky na nohy – nejen výsada baletek

Návleky na nohou nosily dříve především baletky, dnes se však tato móda rozšířila i mimo baletní sály. Návleky umístěte nad okraj bot a jejich spodní část přes tento okraj trochu přetáhněte. Můžete jimi ozdobit i vysoké kozačky a úžasně vypadají s kotníčkovými botami, teplými punčocháči a sukní (na úžasné podzimní botky se podívejte v článku Boty podzimu 2011: retro, s podpatky i kozačky. Vyberete si?). Pohrajte si s nimi a noste je tak, jak je vám to příjemné a pohodlné!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 172 Kč, 3Suisses 369 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 172 Kč, Debenhams 610 KčFoto: archiv firem

A co Vy? Už jste podlehly kouzlu návleků?

Reklama

Načítám