Hlavní obsah

Domácí triky na opuchlé a zarudlé oči

Foto: Thinkstock

Oči je potřeba chránitFoto: Thinkstock

Reklama

Znáte to, po probdělé noci či po celodenním koukání do počítače se vám v zrcadle naskytne nemilý pohled na unavené a oteklé oči. V obou případech začnete přemýšlet, čím byste je rychle vzkřísili. A od toho jsme tu my, přinášíme vám pár rychlých tipů! Stop, nikam neběhejte, vše máte doma!

Článek

Jak vypadají unavené oči, to si umí každý dobře představit. A tak ještě než sáhnete po maskujícím make-upu či očních kapkách, zkoukněte naše domácí triky...

Polévková lžíce

Dejte dvě polévkové lžíce přes noc chladit do chladničky. Odpoledne, až přijdete z práce nebo ze školy, budou připravené k použití. Jednoduše si je přiložte na oči a nechte je tam tak dlouho, dokud vás budou chladit. Tímto jednoduchým trikem se očím uleví a viditelně zmizí otoky.

Pozor, nedávejte lžíce pro vyšší účinek do mrazničky! Jemné kůži na očních víčkách byste jen ublížili.

Okurka

Z pěkně vychlazené okurky odkrojte 2 větší plátky a přiložte je na víčka. Položte se a přibližně 4–5 minut v klidu odpočívejte. Je to velmi příjemné a uklidňující, takže si klidně těch plátků můžete připravit i víc a několikrát postup zopakovat. Jakmile s okurkovou péčí skončíte, opláchněte si oči studenou vodou.

Pokud vás trápí akné nebo vrásky, přiložte si plátky nejen na oči, ale i na celý obličej, okurka je, jak známo, vynikající antioxidant k léčbě i těchto neduhů.

Foto: Thinkstock

Důvodů pro unavené oči se najde vždycky dostFoto: Thinkstock

Mléko

Tajná zbraň na opuchlé oči. Ráno, až vstanete, nalijte trochu vychlazeného mléka do misky a namočte v něm kosmetické tampony. Položte je na víčka a nechte působit 5–6 minut. Mléko má přirozený uklidňující účinek a pleť po něm bude hedvábná i po vyčerpávající noci. Nakonec oči i pleť opláchněte vlažnou vodou.

Tip redakce: Pokud chcete mít bezchybnou pleť, omývejte ji v rámci pravidelné péče o pleť stejným způsobem ráno a večer.

Jahody

Využijte sezony, kdy zrají čerstvé jahody, nejen ke kulinářským výtvorům, ale především jako oživovače vašich očí. Čisté jahody dejte do lednice a přes noc je vychlaďte. Odpoledne si je přiložte na oční víčka, přidržte je tam a relaxujte, dokud příjemně chladí.

Probouzíte-li se ráno s oteklými víčky, není nic jednoduššího než sáhnout pro studené jahody a kroužit s nimi po víčkách i kolem očí. Díky antioxidačnímu efektu jahod vám otoky zmizí a oči krásně prozřou do nového dne.

Čajové sáčky

Další možností, jak vyhrát zápas s unavenýma očima, je použít vychlazené čajové sáčky. Uvařte si heřmánkový nebo mátový čaj a vylouhované sáčky dejte přes noc do chladničky. Ráno je přiložte na 5–6 minut na víčka. To bude stačit na to, abyste napravili zarudlé a oteklé oči a osvěžili pokožku. S bylinnými čaji můžete experimentovat, nakonec si vybrat ten, který bude vaší pokožce vyhovovat nejlépe, a ten pak preferovat.

A jsme zase zpátky u té probdělé noci. Určitě víte, že spánek je celkově pro váš vzhled velice důležitý. Spánkový deficit se velice těžko dohání, a jestli je někde vidět, pak je to právě ve tváři. Věřte, že zatímco vy spíte, vaše pleť pracuje, tak jí to zbytečně nekažte. A pokud jí chcete opravdu pomoct, přečtěte si náš článek Nemáte čas na krásu? Využijte noc!.

Možná máte vyzkoušené i jiné způsoby, jak si poradit s unavenýma očima. Pak neváhejte a klidně se o ně v diskusi podělte s ostatními.

Reklama

Související témata:

Načítám