Hlavní obsah

Donatella Versace slaví 64. Jak ji plastiky zohyzdily?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Svět módy je krásný, ale krutý. Nosí se v něm dokonalost a mládí. Ustát to je těžké pro mladinké modelky, natož pro návrhářku světoznámé značky Donatellu Versace. Dnes slaví 64. narozeniny – a zastavit čas nelze. Svět už si bohužel všímá spíš jejích nepovedených plastik než toho, co vytváří.

Článek

Je nesmírně talentovaná, spolu s bratrem dokázala vybudovat skutečné módní impérium, má slávu, vliv i peníze. Jenže se pokouší o nemožné. Dnes je Donatelle Versace 64 a nejspíš by ráda byla stále svěží mladou blondýnkou. Jenže plastické operace, kterým se roky podrobuje, jí mládí nevrátí, naopak vypadá čím dál tím hůř. Z Donatelly je královna nepovedených plastik a její děsivý vzhled zastiňuje její nadání a cit pro módu.

Nadaná Italka

Donatella se narodila v Itálii jako nejmladší ze čtyř dětí, ale nejblíž měla k bratrovi Giannimu (†50), kterého v roce 1997 před jeho vilou v Miami zastřelil sériový vrah Andrew Cunanan (motiv činu nebyl nikdy vysvětlen).

Donatella vystudovala literaturu na univerzitě ve Florencii a pak následovala Gianniho, pro něhož chtěla pracovat. Plánovala kariéru v oddělení pro styk s veřejností, ale nakonec se homosexuálnímu bratrovi stala múzou, inspirací (v osmdesátých letech pro ni vytvořil například parfém s názvem Blonde) a poradkyní.

Foto: Profimedia.cz

Donatella s bratrem GiannimFoto: Profimedia.cz

Obří posun v kariéře nastal ve chvíli, kdy ji bratr nechal pracovat na vlastní módní kampani nazvané Versus. To byl okamžik, kdy začalo mít jméno Donatella Versace ve světě módy význam.

Po Gianniho smrti se Donatella ujala firmy a rozhodně se s touto úlohou skvěle poprala. Už rok po smutné události uvedla v pařížském hotelu Ritz svou první samostatnou kolekci. Další obří úspěch zažila, když navrhla slavné zelené šaty známé jako jungle-dress – Jennifer Lopez (49) v nich v roce 2000 zazářila na udílení cen Grammy (Slavné padesátnice v plavkách! Kdo má ukázkové křivky?).

Foto: Profimedia.cz

To jsou ony. Slavné šaty jungle-dress a Jennifer Lopez, která je v roce 2000 obléklaFoto: Profimedia.cz

Dnes je Donatella hlavní návrhářkou firmy Versace, viceprezidentkou skupiny Versace a vlastní 20 procent celkového majetku kapitálového trhu Versace.

Královna nepovedených plastik

V devadesátých letech to ještě nebylo tak zřejmé (i když nějaké úpravy už asi návrhářka měla za sebou), ale později Donatella Versace propadla touze zastavit čas.

Foto: Profimedia.cz

Donatella v roce 1996. Pohledná blondýnka, která se ale brzy změní k nepoznáníFoto: Profimedia.cz

Jeden plastický zákrok následoval druhý a celkem pohledná blondýnka se pomalu měnila v kreaturu, která vypadá stále hůř a hůř. Dnes svět návrhářku označuje jako královnu nepovedených plastik a její fotky média zveřejňují jako odstrašující příklad pro všechny, kdo by ji chtěli následovat (pravda, není v tom sama, i další slavní to s plastikami nezvládají nejlépe).

Foto: Profimedia.cz

Takhle zná svět Donatellu v posledních letech. Není to moc hezký pohledFoto: Profimedia.cz

Extrémní vychrtlost, výrazně nalíčené oči, nepřirozeně blonďatá hříva a především neobyčejně „nafouklé“ rty, zdeformovaná tvář bez jakékoli mimiky, tenounká pokožka a vrásky na obličeji, které jsou zřetelnější snad s každým dalším liftingem, a k tomu povislá kůže na pažích či na krku – tak svět dnes Donatellu vnímá.

Nejen slavní, ale i obyčejní lidé propadají plastickým operacím. A tyhle nepovedené zákroky je pak učiní slavnými. Je to totiž Bizarní podívaná: Takhle vypadají živí Kenové a Barbie. A víte, že je řetězový potisk Versace právě teď největší hit?

Reklama

Související témata:

Načítám