Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Axel Mel, Shutterstock.com

Foto: Axel Mel, Shutterstock.com

Aktualizováno

Přemýšlíte, čím udělat tentokrát vaše grilování nějak výjimečné? Zkuste udělat hřebenatky. Tyhle úžasně masité mušle má rád snad každý.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Marináda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 špetka soli
Mušle
  • 500 g mušlí hřebenatek
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte přísady na marinádu a v této směsi vyloupané hřebenatky tři hodiny marinujte. Poté je napichujte na grilovací jehly nebo na předem namočené špejle. Grilujete na roštu ze všech stran, přičemž špízy ještě potírejte zbylou marinádou.

Reklama

Související témata:

Načítám