Hlavní obsah

Hit pro maminky: Cvičení s kočárky!

Foto: Petr Makovička

Cvičení s kočárky? To není vtip!Foto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste na mateřské a ráda byste chodila cvičit, ale nemáte hlídání? Toužíte shodit pár nadbytečných kil, která vám od porodu zůstala, a doma se k sedům lehům nedokážete přinutit? Pak pro vás mám skvělý tip. Cvičení s kočárky v přírodě! Navíc jsem sama tenhle fitness program otestovala i se svou šestnáctiměsíční dcerkou Nelou. Jaké jsou mé dojmy? Podívejte se na video!

Článek

Cvičení, které je určené pro maminky a jejich miminka od šesti týdnů, ale i větší caparty zhruba do čtyř let, probíhá od dubna venku v městských parcích. Je zaměřené na zlepšení fyzičky, ale i posílení a zeštíhlení některých problémových partií právě u maminek na mateřské. Což splňuji ve všech bodech. Jsem na mateřské a problémové partie by se také našly. Proč to tedy nevyzkoušet?

„Jednotlivé lekce jsou speciálním aerobně-posilovacím tréninkem, při kterém procvičíte celé tělo, a navíc zapojíte přímo děti jako zátěž při některých cvicích. Je fajn, že jste na čerstvém vzduchu a přitom si můžete zacvičit, aniž byste odkládala dítě do hracího koutku nebo hledala chůvu,“ vysvětlila mi autorka a zároveň instruktorka programu FITMAMI Pavla Maříková, která vedla i hodinu, kde jsem se pěkně zapotila.

Slalom mezi kočárky a děti místo činek

Jak jsem zjistila, na cvičení nepotřebujete žádný speciální kočárek, ale počítejte s tím, že s ním budete běhat, dělat výpady, skákat a poslouží i jako překážka v slalomu. Čím lehčí tedy bude, tím lépe pro vás, i když na druhé straně tak vydáte víc energie. Já nic netuše, jsem jako správná matka měla samozřejmě pořádně naloženou tašku, protože s sebou tahám vždy spoustu zbytečných krámů, což jsem při běhu pocítila.

Zato Nela si to pěkně vychutnávala. První polovinu cvičení trávila v kočárku a se zálibou mě i ostatní maminky pozorovala. Asi největší legraci měla z toho, když jsme děti používaly jako závaží a ona si poletovala vzduchem jako letadlo. Menší miminka zase část cvičení s klidem prospala. Samozřejmostí při hodině bylo i kojení a utěšování dětí, které zrovna neměly svůj den. S tím se ale počítá.

Foto: Petr Makovička

Matky se potí, děti se baví!Foto: Petr Makovička

První hodina mě odrovnala

A jaký byl můj první dojem? Běhání, skákání po jedné, výpady, dřepy, skoky přes švihadlo i kliky. Navíc u toho zabavit děti. Pro kolemjdoucí možná parta běhajících maminek s kočárky v parku může vypadat na první pohled trochu směšně, ale věřte mi, je to dřina. Po první hodině jsem si nemohla tři dny pořádně sednout, jak jsem měla namožené nohy a zadek, a to chodím občas cvičit a hrát badminton. Protože však sportuji ráda, od další hodiny mě to neodradilo.

Nechala jsem se zlákat i na další lekci, protože mohu využít i čas strávený s Nelinkou venku trochu ve svůj prospěch, a ona se tak seznámí s dalšími dětmi. Tentokrát jsem byla už příjemně překvapená, že mě nohy tolik nebolely. Navíc s naší skupinou běhali i dva velcí psi, které měly maminky s sebou, a pro děti to byla velká zábava. Tak co, potkáme se zítra ve Stromovce?

Foto: Petr Makovička

I po náročné lekci nohy tolik nebolíFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Běh s kočárkem? Žádný problém!Foto: Petr Makovička

Kde, kdy a za kolik?

Kde cvičení s kočárky probíhá: Zacvičit si s kočárkem můžete s FITMAMI v Praze a v Plzni, ale jistě se porozhlédněte i ve svém okolí. V Praze se cvičí v městských parcích například na Proseku, na Chodově a Hostivaři nebo ve Stromovce. Na Ladronce a na Vyšehradě provozuje „kočárkový" fitness také společnost Maternity care. Přijít zasportovat si můžete dopoledne, ale i odpoledne od jara do listopadu. Přes zimu pak cvičení probíhá v tělocvičně nebo sokolovně.

Jaká je cena: Cena jedné hodiny vás vyjde na 150 až 170 korun, s permanentkou jsou ceny příznivější.

Foto: Petr Makovička

Cvičení s dětmi může být velká zábavaFoto: Petr Makovička

Ještě se chcete vymlouvat, že si nenajdete s dítětem na mateřské čas na cvičení? Pokud tedy chcete pro sebe něco udělat a dostat se do formy, není nic jednoduššího než fitness program v přírodě samy vyzkoušet.

Reklama

Související témata:

Načítám