Hlavní obsah

Hrátky s vůněmi: Které umí probudit sexuální touhu?

Foto: Thinkstock

Vůně k milování patří. Jakým dáváte přednost vy?Foto: Thinkstock

Reklama

Smyslnost na počkání? Jedině s vůní! Provoňte svoje hnízdečko lásky něčím opojným, vždyť čich kladně ovlivňuje erotické výkony! Které aroma nakopne i mrtvého?

Článek

Již staří Arabové získávali vonné výtažky z aromatických rostlin a zkušenosti s aromaterapeutickými postupy zná i Čína a Indie se svým tradičním léčebným systémem Ajurvédou.

Znalosti těchto kultur jsou využívány dodnes. Při napětí, stresu, v boji proti infekčním nákazám, pro navození erotické nálady v rámci předehry… Stačí si vybrat podle gusta! Čím a jak si ložnici provoníte právě vy?

Vůně erotiky ve vzduchu

K základním formám aromaterapie patří vonné svíčky, tyčinky, a hlavně aroma lampičky, které všichni tak milujeme! Mimochodem, mohou být svědky vášnivého sexu! Pokud zvolíte ten správný olejíček...

Jalovec, jasmín, levandule, růže (vyvolává poct euforie), santalové dřevo (zvyšuje sexuální vnímavost), šalvěj (působí nejen jako afrodiziakum, ale zbavuje i únavy). Tyto oleje povzbudí a připraví mysl na sexy zážitky! Zrovna nemáte po ruce lampičku? Nevadí!

„Chcete-li provonět místnost, kápněte asi pět kapek vonného výtažku do 600 mililitrů vody a voňavou vodu nalejte do láhve s rozprašovačem. Nebo olejíček smíchejte s vodou v nějaké misce a tu postavte do blízkosti topného tělesa,“ radí Linda Sonntag, autorka příruček pro dospělé, která se aromaterapií zabývá v knize Senzační sex.

Rada: S množstvím vonných esencí to nepřežeňte, obzvlášť v malých místnostech, protože při předávkování se může dostavit bolest hlavy, nevolnost, nebo dokonce závratě.

Foto: Thinkstock

Vonná svíčka vám provoní celý byt. Pokud ji dáte do ložnice, nepřežeňte to s dobou hoření, ať vůně není nakonec mocFoto: Thinkstock

Aroma vetřené do pokožky

Způsobů využití vůní je mnoho. Mezi ty nejoblíbenější patří vzrušující partnerská masáž, která uleví od napětí ztuhlých svalů. Smyslné vonné oleje podpoří svádění neskutečným způsobem! A jaké vybrat?

Za „masážní afrodiziakum“ je považována opět růže, dál výtažky z malajského stromu ylang-ylang (mimo jiné zvláčňuje pokožku), orientální pačule, vanilka, čokoláda, čapí nůsek (starší název pro muškát neboli pelargónii), cedrové dřevo či skořice, jejíž povzbuzující účinky jsou legendární. Masážní oleje s obsahem těchto výtažků lze koupit již připravené k použití a naředěné. Pokud máte doma jen onu malou lahvičku, musíte její obsah s něčím smíchat! Proč?

„Výtažky se nikdy nesmějí vtírat přímo do pokožky, protože by mohly kůži podráždit,“ popisuje Linda Sonntag s tím, že ředění zajistí vhodný olejový nosič. „Mandlový, meruňkový, ořechový či šafránový patří mezi skvělé volby. Výtažek s olejem smíchejte v poměru 1 : 50 a vytvořený masážní olej skladujte v chladu a temnu,“ doporučuje.

Rada: Před použitím každého nového přípravku nejprve zkuste, jestli si s ním vaše pokožka rozumí. Během prvních tří měsíců těhotenství se masážním olejům s výtažky vyhněte. (Poté používejte podle dohody s lékařem.)

Foto: Thinkstock

A co taková vzájemná masáž s příjemným aroma olejíčkem? Zkuste ji i vyFoto: Thinkstock

Provonění bytu díky koupeli

Taková voňavoučká koupel se postará o příjemnou vůni celého domova! Stačí zhruba deset kapek olejíčku a uvolňující lázeň je hotová! Využijte síly růže, levandule, ylang-ylang. Do koupele se hodí i pačule, cedrové dřevo a vonný olej s nelichotivým názvem kadidlo!

„Jemnými tahy pemzou opatrně sedřete odumřelé buňky pokožky, pak si dopřejte chladivou sprchu. Díky tomu zůstanete oba svěží a rozechvělí,“ dál radí odbornice.

Rada: Omytí vlasů šamponem s bylinnou esencí rovněž navozuje skvělou atmosféru. Někdo nedá dopustit na rozmarýn…

Ať už si vyberete jakoukoli vůni, může být vaším skvělým pomocníkem v boji proti únavě a sexuální lenosti! A skvělé je, že lahvička stojí jen pár korun!

Foto: Archiv firem

Inspirujte se našimi voňavými tipy, které se hodí nejen do vaší ložnice!Foto: Archiv firem

A jakou vůni milujete právě vy? Používáte nějakou speciální pro navození erotické nálady?

Reklama

Načítám