Hlavní obsah
3,0
(310)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Plněné ořechy prostě k Vánocům patří. Pokud je upečete podle našeho receptu, zajisté budou chutnat celé rodině a zmizí mezi prvním cukrovím.

35 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
Těsto
  • 230 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 160 g cukru moučka
  • 120 g vlašských ořechů
  • 4 lžíce kakaa
Náplň
  • 200 g másla
  • 160 g cukru krupice
  • 2 ks žloutků
  • 100 g hořké čokolády
Článek

Nastal ideální čas na pečení vánočních ořechů. Než je naplníte, nechte je rozležet v krabici, aby krásně změkly.

Postup

01.

Smíchejte všechny suroviny a rukama z nich vypracujte těsto. Směs se sice bude zpočátku drobit, do pár minut ale vznikne soudržná hmota.

Foto: Jakub Jurdič

Suroviny smíchejte Foto: Jakub Jurdič

02.

Poté zapojte do hry formičky na ořechy. Každou vymažte tukem a postupně vyplňte trochou těsta. Troubu zapněte na 180 stupňů. Plech vložte do trouby a vše pečte asi 8–10 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Těsto vtlačte do formičekFoto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím co budou skořápky chladnout, můžete vyšlehat krém. V robotu utřete máslo spolu s cukrem a žloutky. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Když pak trochu zchladne, zašlehejte ji do máslového krému. Ten pak dejte ještě do lednice na několik málo minut ztuhnout.

Tip: Ořechy budou lepší, když je naplníte až po důkladném rozležení.

Foto: Jakub Jurdič

Máslo ušlehejte s cukrem a čokoládu rozpusťteFoto: Jakub Jurdič

04.

A můžete spojovat! Vždy mezi skořápky nastříkejte trochu krému a přilepte je k sobě. Cukroví nechte v chladu uležet.

Foto: Jakub Jurdič

Ořechy naplňte krémemFoto: Jakub Jurdič

Zkuste i další tradiční cukroví - perníčky s medem a domácím perníkovým kořením.

Reklama

Načítám