Hlavní obsah

Jak na domácí gnocchi neboli noky

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské gnocchi (vyslovuje se ňoky) se hodí se ke spoustě omáček, výborné jsou se zeleninou i masem, naslano i nasladko. A ty domácí byste nejradši snědli i samotné! Není to nic složitého, stačí jen znát správné triky.

Článek

Na domácí gnocchi používejte brambory typu C, tedy ty zralejší. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Osolte, přidejte vejce a začněte přisypávat mouku. Rukama dobře prohněťte a vypracujte hladké těsto. Správnou konzistenci těsta si ověřte vhozením jednoho noku do horké vody. Pokud se rozvaří, je těsto řídké a je potřeba ho zahustit.

Připravené těsto rozválejte na válečky a tvořte noky. Ty pak vařte v osolené vodě tak dlouho, dokud samy nevyplavou nad hladinu. A jak dodat nokům tradiční vzor? Na podrobný postup se podívejte ve videu.

Bramborové noky a vepřové se k sobě hodí, zkuste také  českou klasiku s noky.

Reklama

Načítám