Hlavní obsah

Jak nosit kraťasy v zimě? To vám ukáže čtenářka Míša

Foto: Mona Martinů

Na modelku si tentokrát zahrála čtenářka MíšaFoto: Mona Martinů

Reklama

Také se v létě neobejdete bez kraťasů a šortek? To se není čemu divit. My vám však dnes ukážeme, že se jich nemusíte vzdávat ani v těchto chladnějších měsících. Zalovte tedy ve skříních a oživte vaše outfity podle tipů stylistky Marie Fléglové, která oblékla naši dnešní módní hvězdu – čtenářku Míšu.

Článek

Ležérní džínové, upnuté kožené, teplejší manšestrové či tvídové, těsně pod zadek nebo s vysokým pasem. Kraťasy pro toto období mohou být rozličných materiálů i délek. Pamatujte ale na to, že čím starší jste, tím by se měla jejich délka spíše prodlužovat. Ovšem jste-li majitelkou štíhlé postavy a ukázkových nohou, o to více si můžete dovolit variant. U délek ke kolenům zase pozor na správné obutí. Rozhodně se neobejdete bez vysokých podpatků, aby vám zbytečně nezkracovaly postavu.

Základem jsou vhodné punčocháče

Abyste v zimě nemrzly, jsou nutným doplňkem ke kraťasům určitě teplejší punčocháče, popřípadě legíny. Ty však oblékněte spíše k volnějšímu střihu, mohly by vás zbytečně rozšiřovat a pod těsnými šortkami by nemusely vypadat až tak dobře. Proto i v našich modelech najdete punčocháče.

A pro ty platí základní pravidlo. Pokud zvolíte jednobarevné šortky neutrální barvy, jako je například černá nebo hnědá, potom mohou být odvážnější vaše punčocháče. Skvěle bude vypadat k jednoduchému outfitu například krajka nebo výrazný vzor, který upoutá pozornost. Některé tipy najdete také v našem nákupním průvodci zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 399 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 499 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 850 Kč, Bershka 499 KčFoto: archiv firem

K barevným kraťasům se pak nejlépe hodí punčocháče v černé barvě. Chcete-li ale vyjádřit svůj osobitější styl a nebojíte se lehké extravagance, sáhněte po typu v odstínu kraťasů, jako to udělala stylistka Marie v prvním outfitu. Můžete tak směle vyrazit na nějakou party nebo divoký mejdan. Na delší procházky venku jsou zase větší jistotou vlněné punčocháče, které samozřejmě více zahřejí. Kombinujte je s džínovými kraťasy a pončem, jak můžete vidět na čtenářce Míše v posledním modelu.

Na divokou party i procházku přírodou

Kraťasy jsou univerzálním kouskem, který se hodí nejen k ležérním outfitům nebo na party, ale dokonce k business stylu do kanceláře i na pracovní schůzky. Jak můžete vidět hned na prvním odvážném modelu s modrými koženými kraťasy, které jsou vhodnější spíše pro mladší slečny, celý outfit se dá doladit kožichem anebo také dlouhým kabátem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 499 Kč, Mango 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 619 Kč, F&F 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 335 Kč, Mango 249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 489 Kč, Mango 399 KčFoto: archiv firem

Ten stačí přehodit i přes sako, které tvoří základ u dalších dvou formálnějších modelů. Chcete-li vypadat luxusně a na úrovni, doporučujeme určitě kombinaci černých kraťasů se stříbrnými nitkami, lehce průsvitné šifonové halenky, černého vypasovaného saka a rafinovaného doplňku na krk v podobě několika vrstev perel. A dokonce ani v tomto případě nejsou nutností vysoké podpatky, stačí černé kozačky a šmrncovní look je na světě.

Třetí outfit sestavila stylistka z trochu výraznějších kousků včetně zářivě červených elegantních kraťasů volnějšího střihu a flitrového svetříku, který vás rozzáří. Nápaditým doplňkem jsou i boty s kožešinkou a hravý náhrdelník sladěný s kraťasy.

Netroufáte-li si ale stále na odvážnější modely, je tu pro vás poslední ležérní varianta, která ovšem pořád vypadá stylově. Džínové kraťasy snad vlastní každá žena, a tak není nic jednoduššího než je doplnit trendy pončem, které je nyní v kurzu, a nízkými škorněmi v jezdeckém stylu.

Foto: Mona Martinů

Na foto: košile (H&M, info o ceně v obchodě), kraťasy (H&M, 599 Kč), kožich (Zara, 2499 Kč), punčocháče (Lindex, 149 Kč), boty (Zara, 999 Kč), kabelka (Billabong, 599 Kč), řetízek s hodinkami na krk (New Yorker, 129 Kč)Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Na foto: košile (Vero Moda, 1749 Kč), kraťasy (Zara, 599 Kč), sako (Vero Moda, 1799 Kč), punčocháče (Lindex, 149 Kč), boty (Mixer, 1200 Kč), kabelka (Ann Christine, 489 Kč), korále (Lindex, 499 Kč)Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Míša si focení užívala, přestože byla trochu nervózníFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Na foto: svetřík (H&M, 899 Kč), kraťasy (Vero Moda, 799 Kč), sako (H&M, 400 Kč), boty (Stradivarius, 399 Kč), kabela (Vero Moda, 2999 Kč), náramky (H&M, oba 49 Kč), náhrdelník (Topshop, 335 Kč)Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Na foto: svetřík (Vero Moda, 599 Kč), kraťasy (stylistky vlastní), pončo (Billabong, 1999 Kč), punčochy (Ann Christine, 249 Kč), boty (Zara, 2999 Kč)Foto: Mona Martinů

Míša v roli modelky

Míša si tuto roli toužila vyzkoušet už delší dobu, a to zejména proto, že ji inspirovala její kamarádka Klára. Tu jste měli možnost vidět v naší proměně Z anděla ďáblem. A vzhledem k tomu, že má Míša úžasně dlouhé nohy, vybrali jsme si ji pro naše modely s kraťasy bez váhání, aby dané outfity dobře vynikly.

Podle nás to Míše opravdu seklo, přestože ona sama prý kraťasy příliš nenosí. „Mám raději sukně. Pokud bych si ale měla vybrat z těchto modelů, zvolila bych asi jen jediný. Líbila se mi ta černá business varianta s perlami, protože ostatní na mě byly moc extravagantní. Když tedy nepočítám poslední,“ říká čtenářka, která si focení jinak prý velmi užila.

Foto: Mona Martinů

Stylistka Marie pomáhala čtenářce i s úpravou vlasůFoto: Mona Martinů

Doufáme, že jsme vás přesvědčili, že se kraťasů nemusíte vzdávat ani v zimě. Pokud ale přece jen dáváte přednost sukním, pak se inspirujte v našich předchozích článcích: Tip pro romantičky: 30 sexy sukní s krajkou nebo Speciál o sukních: Pouzdrové, maxi i mini!.

Vizáž: Janka Letková (Backstage, škola stylistů)

Styling: Marie Fléglová (Backstage, škola stylistů)

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme pražskému showroomu Backstage.

Reklama

Načítám