Hlavní obsah

Vzpruha pro suché vlasy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Suché vlasy mohou být opět krásnéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdají se vaše vlasy suché a bez lesku? To je signál, že musíte zakročit. Zaměřte se na speciální vlasovou kosmetiku pro suché a lámavé vlasy. Zastřihněte jejich konečky a omezte podle možnosti chemické úpravy vlasů. A vlasy budou opět krásné a silné.

Článek

Problém roztřepených konečků sužuje i vlasy, které jsou u pokožky mastné. Poškozené vlasy vypadají jako poprášené pudrem, nemají lesk. Tady je skutečně jediná možnost, vlasy ustřihnout a nejlépe zajít ke kadeřníkovi. V případě, že si je chcete zastřihnout sama doma, chce to ostré nůžky. Postupně si po tenkých praméncích namotejte vlasy na prst a roztřepenou část odstraňte.

Co hřívě škodí

Snažte se netrápit vlasy trvalou, melírem a barvením. Když už potřebujete dobarvit vlasy u kořínků, obraťte se na odborníka. Dokud se vlasy nezacelí neexperimentujte a šetřete je. Zredukujte i úpravy vlasů žehlením na minimum. Při vysoušení vlasů fénem využívejte studený vzduch, nebo aspoň střídejte teplý se studeným. Vlasům neprospívá ani celodenní sepnutí v gumičce. Chodíte-li pravidelně plavat do bazénu, snažte se vlasy nenamáčet, chlorovaná voda problém ještě umocní, nebo je bezprostředně po plavání umyjte šamponem a osvěžte kondicionérem pro suché vlasy.

Vybírejte s rozumem

Používejte šampony, kondicionéry i tužící vlasové přípravky na suché a lámavé vlasy. Kupte si i speciální vlasové masky. Zajděte si na vlasovou kúru i do kadeřnictví, vlasové přístroje vlas zahřejí a výživné látky se lépe absorbují.

Kosmetika Goldwell s přípravkem „Rich Repair Mask" (800 korun) slibuje rychlé vylepšení dokonce za 60 sekund, efekt je viditelný na první pohled -  vlasy jsou hladké a lesklé, hlavní složkou jsou proteiny z Pašmíny.

Kosmetika Carlton doporučuje speciální kúru Hydrobalance (490 korun), která vlasům okamžitě dodává sílu, hebkost a objem. Obsah vlhkosti ve vlasech je trvale regulován. Přípravek působí na vlas a ten je chráněn zevnitř (keratin) i na povrchu. Vlasy jsou preventivně účinně chráněny před sluncem a mechanickou zátěží.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Roztřepené konečky se musí zastřihnoutFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vlasy potřebují vitaminy a minerály

Kupte si v lékárně přípravky, které mají vliv na strukturu vlasu a posilují keratinový základ vlasu.

Hollywood Mineral Fit Hair je určen pro zesílení struktury vlasu. Tekutý koncentrát, z látek přírodního původu, rostlinných výtažků, minerálních a stopových prvků, příznivě podporuje organismus pro posílení a pružnost vlasů. Má charakteristicky slanou chuť a vůni moře, která je způsobená minerály s naprostou absencí cukru nebo umělých sladidel. Jedná se o tříměsíční kúru.

Nebo zkuste jen obyčejnou řadu vitaminu B, nedostatek má vliv na kvalitu vlasů. A přizpůsobte skladbu potravin, aby byla bohatá na vitaminy B.

Speciální styling

Používejte vosk na vlasy, který dodá poškozeným vlasům lesk. Vtírejte ho pouze do konečků suchých vlasů. Nebo zkuste Bio Aloe Vera a Bambus gel (235 korun) extraktu z chmelu a rýže - zajistí objem bez použití chemických látek. Aloe vera a bambus navíc vlasy hydratují a chrání před vysoušením. Právě při použití stylingových přípravků buďte obezřetní, protože extra silná fixace může vlasy poškodit.

Když se na suché lámavé vlasy zaměříte a poskytnete jim potřebnou péči, během tří měsíců uvidíte výsledky, nikdy není vlas poškozený natrvalo.

Reklama

Související témata:

Načítám