Hlavní obsah

Je váš milenec šikovný? Poznáte to podle těchto 6 věcí!

Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá ten dokonalý z nejdokonalejších? Milenec, který má předpoklady k tomu, aby vás úspěšně dovedl až na vrchol blaha, rozhodně nemusí být krasavec. To, zda bude „orgasticky šikovný“, určuje docela jiných šest věcí. Jakých?

Článek

Již dříve jsme psali, že podle výzkumu zveřejněného v časopise Evoluční psychologie časté orgasmy pozitivně korelují s muži širokých ramen a symetrické postavy, kteří mají smysl pro humor a jejich rodina je finančně zajištěná. Milenky a manželky těchto mužů prý mají orgasmus častěji než ty druhé.

Profesor psychologie Gordon Gallup z americké Univerzity v Albany si v souvislosti s touto teorií stále myslí, že se jedná o čich žen na dobré geny mužů. Sexuální terapeutka Vanessa Marin ze San Franciska se zase domnívá, že pánský um na orgasmy prozrazuje dokonce šest věcí – a široká ramena v tom nejsou. Takže, jak vypadá absolutní „šikula“?

1. Vzdělává se

Podle zmíněné terapeutky se vynikající milovníci nerodí, oni se tvoří. „Sex, stejně jako každá jiná dovednost, vyžaduje čas, praxi a vzdělání,“ popisuje odbornice na svém blogu s tím, že extra šikovný milenec si nemyslí, že mu všechno spadne do klína, on prahne po informacích, bádá, zkoumá, tápe – a ideálně se u toho ještě baví. Jeho entuziasmus je ženám příjemný, klín se otevírá experimentům…

2. Respektuje jedinečnost své milenky

Učení o sexu ve všeobecném smyslu je důležité, ale stejně klíčové je i vědomí, že každá žena může na určité věci reagovat odlišně. Proto ti nejšikovnější žádají zpětnou vazbu a přizpůsobují techniky, postupy a fígle „přímo na míru“ té milence, která jim zrovna zahřívá postel.

3. Jedná s nadhledem

Víte, že výše zmíněná univerzita (která se evidentně často zabývá tím, kdo komu přivozuje orgasmus) zjistila, že častější vyvrcholení způsobují muži s nadhledem, důvtipem a humorem?

Psycholog a antropolog Gil Greengross se pro magazín Psychologie dnes nechal slyšet, že těmito nálezy není vůbec překvapen. „Lidé s velkým smyslem pro humor jsou atraktivní jako kamarádi a užívají si lepší komunikace a chemického jiskření. Je jasné, že druhé pohlaví přitahují, protože humor je jedním z nejžádanějších rysů, který ženy hledají při výběru kamaráda, partnera i milence,“ uvedl antropolog, který tak naráží na fakt, že se s humorem v ložnici ženy lépe a snáze uvolní. Což vede k orgasmu.

4. Pečuje o partnerčinu radost

To, co je pro jednoho samozřejmostí, druhý zavrhuje. Holt každý jsme z jiného těsta. Ti nejšikovnější milenci však investují svůj čas, poznatky i elán do partnerčina potěšení. Takové nadšení a zapálení pro věc častokrát dokonale předběhne nějaké naučené techniky z příruček. Platí tedy, že kdo chce, cestu si najde – k srdci partnerky i jejímu orgasmu. I za cenu toho, že se vlastního orgasmu na čas vzdá nebo ho upozadí.

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Ti nejlepší milenci mají smysl pro humorFoto: Kotin, Shutterstock.com

5. Komunikuje

Podle Vanessy Marin je otevřená a upřímná komunikace jedním z pilířů fantastického sexu. „Je to životně důležité z mnoha různých důvodů. Kdo se ptá a zajímá, ten se dozví vše o touhách i přáních. Pak na získané poznatky může reagovat,“ uvádí terapeutka s tím, že pro mnoho lidí je těžké o sexu mluvit. A vlastně podle toho rozeznáte průměrného milence od toho vyzrálého. Ten druhý přechází k věci a chce vám vyhovět. Zkrátka šikula…

6. Je citlivý vůči tělesným problémům

Dnešní doba velí, že je nutné žít podle standardů, které určují média a programy na úpravu fotek. Společnost uvěřila tomu, že naše genitálie „vypadají divně“ a „voní zvláštně“. Všechny tyhle předsudky vyvíjejí tlak a ovlivňují prožívání sexu. Je zatraceně těžké mít orgasmus ve chvíli, kdy se stydíme za vlastní tělo! A právě tady nastupuje ten nejempatičtější z empatických – milenec s velkým M, který pochválí tělesné proporce, vůni, zalichotí tu a tamhle…

V překladu to znamená, že v tom nejzranitelnějším okamžiku je podporou i přítelem. S kým budete mít radši vyvrcholení? S člověkem, který se považuje za hulváta, nebo s milencem, který vás dokonale ukonejší a má s vámi trpělivost? Upřímně, tahle otázka je tak trochu zbytečná….

A jakou představu o dokonalém a šikovném milenci máte právě vy?

Reklama

Načítám