Hlavní obsah

Jeho rodiče mají radši bývalku!

Foto: shutterstock.com

Stále mě porovnávají s tou bývalouFoto: shutterstock.com

Reklama

Ne vždy se musíte rodičům svého miláčka zalíbit. Radostné to není, ale dá se s tím žít. Mnohem horší totiž je, když vám vaše nadcházející tchyně neustále opakuje, jak úžasná byla jeho bývalá. Co se s tím dá dělat? To právě teď řeší  naše čtenářka Karolína. Čtěte její příběh!

Článek

S Adamem jsme už druhým rokem. Sice spolu ještě nebydlíme, ale díky tomu, že oba žijeme v Brně, vídáme se prakticky každý den. A funguje nám to. Jedinou vadou je tak vztah Adamových rodičů ke mně a hlavně k jeho bývalé přítelkyni. O ní partnerovi rodiče nepromluví jinak než jako o Adélce.

Ano, je pravda, že se svou poslední láskou můj drahý pět let bydlel, procestovali spolu kus světa a dokonce si pořídili společně domů hroznýše, kterého nakonec Adam při rozchodu jen s těžkým srdcem opouštěl.

Bylo to s ní pestřejší

Jejich vztah byl možná pestřejší než ten, co nyní vede se mnou. To nepopírám. Já s Adamem byla na dovolené v zahraničí jen jednou, na cestování nejsou peníze, neboť v dnešní době už Adamova firma nevydělává tolik jako dříve, kdy si mohl dovolit svou tehdejší lásku čtyřikrát do roka brát k moři. Adéla totiž, jak mi Adam sám řekl, skoro žádné peníze nevydělávala a nechávala se jím z velké části živit. Byla to vyučená kuchařka, která ale nikdy pořádně nepracovala a spíše zkoušela štěstí v modelingu. Moc zakázek ale neměla, takže většinu času trávila doma nebo s kamarádkami ve městě, v posilovně nebo na výletech.

To všechno ale jeho rodiče asi nevidí. Protože kdykoli k nim jdeme na návštěvu, nezapomene jeho maminka podotknout, jak skvěle Adélka vařila a jak jim každou chvíli nosila nějaké buchty nebo koláče na ochutnání.

Foto: shutterstock.com

Vždycky skončím jako ta horšíFoto: shutterstock.com

Pořád jenom Adélka

Ne že bych já nikdy jeho rodičům neuvařila nebo nedonesla pečivo. Hlavně zpočátku jsem se snažila ukázat, že také něco umím. Jenže vždycky to skončilo stejně. „Trochu málo sladké, ale děkujeme. A to jsem ti říkala, jakou dobrou buchtu nám jednou udělala Adélka?“ reagovala nejednou jeho maminka. A často vzpomíná a snaží se mi neustále ukazovat fotky, kde všude s Adamem jeho ex byla. Není rozhovor, aby nepadlo její jméno minimálně pětkrát!

Zkoušela jsem jeho rodičům opatrně sdělit, jak mi povídání na téma „Adélka“ vadí, ale bylo to marné. Nejčastější argument byl, že se s ní Adam nerozešel ve zlém, že zůstali přátelé. A tak přece není nic špatného mluvit o kamarádce.

Bavila jsem se o tom i s Adamem. Ten je ale pod velkým vlivem svých rodičů a rozhodně nemá v plánu jim nějak důrazněji promlouvat do duše. „Prostě to neřeš,“ řekl mi k tomu. Ale ono to až tak neřešit nejde. Cítím, že by vedle něho raději viděli právě Adélu. To, že ho nakonec začala podvádět s jeho nejlepším kamarádem, sebrala mu peníze i většinu vybavení ze společného bytu, o tom se nemluví. Pravděpodobně to ani jeho rodiče nevědí.

Občas zvažuji, že by možná stálo za to jim tuto skutečnost sdělit. Jsem už totiž zoufalá. Vždycky jsem si přála, abych dobře vycházela s rodinou svého přítele. Teď to ale nejde, ani když se sebevíc snažím. Jsem pro ně pořád málo dobrá. Uznávám, že nemám postavu modelky, možná ani neumím tak skvěle péct a vařit jako vyučená kuchařka. Ale jsem mu věrná, nenechávám se od něho živit a navíc mám alespoň maturitu!

Co byste na Karolínině místě dělala vy? Máte nějakou radu, jak nepříjemnou tchyni zvládnout? Zažily jste něco podobného? Napište nám sem do diskuse nebo na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám