Hlavní obsah

Sex ve vodě? Pozor na rizika!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Voda vám umožní zajímavé polohy při sexuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Jezera, rybníky, bazény, vířivky, moře… Zde všude vás může přepadnout touha po sexu. Milování ve vodě může přinést do sexu mnoho nového! Voda totiž nadnáší, takže umožní velmi zajímavé polohy a proniknutí, kterých lze jinak dosahovat velmi těžko. Na druhou stranu může přinést i celou řadu rizik, o kterých je třeba vědět!

Článek

Zvlhčujte i ve vodě!

Možná se vám to bude zdát divné, ale i při milování ve vodě můžete mít problém s nedostatečným zvlhnutím, a tím pádem bolestivým průnikem. Voda totiž může smýt poševní sekret, který hladké proniknutí umožňuje. Abyste při pronikání netrpěla, je dobré použít lubrikant na bázi silikonu. Otázkou však je, jak budete při náhlém vzplanutí touhy hledat vhodné místo, kde můžete lubrikant nanést. Pokud však máte k dispozici chráněné místo, můžete vyřešit i tento problém.

Možná rizika

Nejen koupání, ale i milování ve vodě bohužel přináší zejména ženě mnoho rizik. Například pokud už ve vodě kvetou sinice a jiné drobné živé organismy, měli bychom se obou bohulibých aktivit vyvarovat! Žena totiž riskuje zánět močových cest, nebo podráždění poševních stěn kvůli malému zvlhčení.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zvažte požitek i riziko sexu ve voděFoto: samphoto.cz/jiunlimited

„Sinice obsahují látky, které způsobují alergie. U koupajícího se člověka, podle toho, jak je citlivý a jak dlouho ve vodě pobývá, se mohou objevit vyrážky, zarudlé oči, rýma. Alergické reakce mohou vyvolat i některé řasy. Sinice také mohou produkovat různé toxiny (jedovaté látky). Podle toho, kolik a jakých toxinů se do těla dostane, se liší i projevy: od lehké akutní otravy projevující se střevními a žaludečními potížemi, přes bolesti hlavy, až po vážnější jaterní problémy. Není sice známo, že by na otravu sinicemi při vodní rekreaci někdo zemřel, ale vyskytly se případy úhynu zvířat," varuje Petr Punman ze Státního zdravotního ústavu.

Gynekologové také varují před možností vzniku poševních zánětů: „Už jenom koupání v některých vodách může kvůli přítomnosti sinic a dalších mikroorganismů vést k rozvinutí poševního zánětu, natožpak milování ve vodě, kdy je voda zatlačována do ještě intimnějších oblastí," říká gynekolog Jiří Zlámal.

S kondomem opatrně

Měli byste také vědět, že otěhotnět je možné i při sexu ve vodě, ačkoliv tato pravděpodobnost je nižší. Voda sice způsobí, že se rozpustí roztok, který vyživuje spermie, a ty po chvíli hynou, ale i tak určitá možnost oplodnění zůstává. Bezpečná je hormonální antikoncepce či nitroděložní tělísko, voda nemá na tyto metody žádný vliv. Není však vhodné spoléhat na přerušovanou soulož a na chemickou antikoncepci (spermicidy), kterou může voda jednoduše odplavit.

Pokudjste zvyklí chránit se proti nechtěnému těhotenství a pohlavním chorobám pomocí kondomu, můžete ho použít i ve vodě. Je třeba však mít na zřeteli, že pro toto prostředí nebyl „konstruován“ a jeho použití není stoprocentní. V první řadě by se měl kondom navlékat ještě na souši a nikdy ne ve vodě. Při nasazování kondomu ve vodě by mohlo dojít k tomu, že do něj pronikne voda, takže by se mohl jednoduše vysmeknout. Výrobci kondomů také upozorňují, že prezervativ je testován a navrhován pouze pro vaginální prostředí a jakékoliv jiné použití může způsobit jeho porušení. Nicméně to může být na mnohých místech velký problém – těžko si představit, jak si někdo navléká prezervativ na břehu českého rybníka…

Sex ve vodě vám může přinést skutečně originální prožitky a netušené pocity. Pravda, pro dodržení bezpečných zásad je to někdy poněkud složité...

A co vy? Milovali jste se ve vodě? Bylo to super, nebo jste pak řešili komplikace? Nestyďte se a napište nám své zážitky na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám