Hlavní obsah
3,6
(9)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Jablka, sušené švestky a kuře. To je skvělá kombinace, kterou s námi určitě vyzkoušejte. Pochutnáte si s celou rodinou stejně jako my.

25 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kuřete
  • 4 ks jablek
  • 150 g sušených švestek
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce sádla
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 lžíce listové petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Nejdříve kuře omyjte a osušte a podle potřeby nezapomeňte z kůže dočistit zbytky peří, které zůstávají zejména na nohách. Kousek sádla smíchejte se skořicí, solí a pepřem a kuře touto směsí celé potřete. Pak smíchejte prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek a petrželku a tímto kuře potřete vevnitř. V případě, že budete péct kuřecí čtvrtky jako my, potřete je z horní strany sádlem a zespodu česnekem.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

02.

Kuře vložte do většího pekáčku, podlijte bílým vínem a dejte asi na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Během pečení ho nezapomeňte pravidelně výpekem přelévat!

03.

Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky, švestky můžete v případě, že jsou hodně velké, nakrájet na poloviny. Předpečené kuře vyndejte z trouby a obložte ho švestkami a jablky a dejte péct na dalších asi 20 minut. Pak přidejte i zbylou petrželku a nechte dopéct ještě asi 10 minut – kdybyste ji přidali dříve, snadno by se spálila.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

04.

Upečené kuře podávejte obložené ovocem a přelité výpekem. Jako příloha se hodí rýže.

Reklama

Související témata:

Načítám