Hlavní obsah
3,2
(289)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pokud chcete uvařit něco rychlého, a aby si celá rodina opravdu pochutnala, vyzkoušejte tenhle recept. I s přílohou bude jídlo do půl hodiny na stole a jemně pikantní chuť všichni ocení.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 800 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce rostlinného oleje
Rýže
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 ks cibule
  • 1,5 hrnku jasmínové rýže
  • 3 hrnky vody
  • 1 list bobkového listu
  • 2 ks hřebíčku
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. V kastrolku rozehřejte med, přidejte sójovou omáčku a máslo. Pokud máte rádi ostré, dejte i na jemná kolečka pokrájenou červenou chilli papričku. Když je marináda teplá (ale ne horká!), vložte maso, promíchejte a nechte chvíli odležet. Mezitím se pusťte do rýže.

02.

V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidejte rýži, promíchejte a nechte asi minutu zesklovatět také. Podlijte vodou, přidejte koření a nechte na mírném plameni za občasného promíchání dusit doměkka. Až se všechna tekutina vstřebá, měla by být rýže hotová tak akorát.

03.

Když jste s přípravou rýže hotovi a ta už se jen dusí, ve velké pánvi rozpalte trochu oleje. Maso v něm i s marinádou orestujte doměkka, trvá to asi sedm až deset minut. Hotové tak bude ještě o chvíli dřív, než se dovaří rýže. Podávejte posypané jemně nasekanou jarní cibulkou a s čtvrtinou limetky na dochucení.

Jaká rychlovka teď přes léto vede u vás doma?

Reklama

Načítám