Hlavní obsah
3,4
(173)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Náš sen? Dietní pizza! Naše oblíbená květáková sice úplně bez kalorií samozřejmě není, ale nenajdete v ní ani gram mouky a rozhodně je zdravější než ta z klasického těsta.

15 min.
Příprava
18 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 pizzy
Korpus
  • 1 ks květáku
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžičky čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks vejce
  • 40 g parmazánu
  • 70 g mozzarelly
  • 1 lžička olivového oleje
Na obložení
  • 10 lžic rajčatové omáčky
  • 2 ks mozzarelly
  • 1/2 ks červené cibule
  • 10 ks oliv černých
  • 2 ks chilli papričky
  • 100 g šunky
  • 2 lžíce kukuřice
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na růžičky a po částech rozmixujte na jemnou drť.

Foto: Jakub Jurdič

Květák rozeberte na růžičky a rozmixujteFoto: Jakub Jurdič

02.

Dejte do misky, zakryjte fólií a povařte pět minut v mikrovlnce (nemáte-li mikrovlnku, tak na pečicím papíře v páře).

Foto: Jakub Jurdič

Květák přikrytý fólií povařte asi pět minut v mikrovlnné troubě Foto: Jakub Jurdič

03.

Květákovou drť vysypejte na čistou utěrku, nechte trochu prochladnout a poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny – jedině tak bude korpus držet pohromadě a pěkně křupat.

Foto: Jakub Jurdič

Z drti se pokuste vymačkat co nejvíce tekutiny (použijte ji třeba do polévky), aby korpus držel pěkně pohromadě a nevlhnulFoto: Jakub Jurdič

04.

Ke květáku vmíchejte oba nastrouhané sýry, prolisovaný česnek, vejce a koření.

Foto: Jakub Jurdič

Vmíchejte oba sýry, vajíčko, prolisovaný česnek a kořeníFoto: Jakub Jurdič

05.

Polovinu směsi upěchujte na pečicí papír potřený trochou oleje do výšky asi 8 mm. Pečte asi 10 minut při 220 °C dozlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Z poloviny směsi upěchujte na pečicí papír první pizzuFoto: Jakub Jurdič

06.

Korpus potřete oblíbenou omáčkou a podle chuti obložte mozzarellou, olivami, chilli papričkami, kolečky cibule, bazalkou, kvalitní šunkou nebo třeba kukuřicí a dejte znovu krátce zapéct, aby se rozpustil sýr.

Foto: Jakub Jurdič

Předpečený korpus potřete oblíbenou omáčkou a dalšími surovinami a dejte znovu krátce zapéctFoto: Jakub Jurdič

07.

Stejně postupujte se zbytkem směsi a pak už si jen dobře rozmyslete, jestli se o tuhle dobrotu s někým rozdělíte...

Foto: Jakub Jurdič

A verdikt? Květáková pizza chutná snad ještě lépe než ta z bílé mouky!Foto: Jakub Jurdič

Jaký je váš dietní sen: hamburgery, po kterých se hubne, nebo snad víno bez kalorií?

Reklama

Načítám