Hlavní obsah

Lord of the Dance: V Česku letos v novém kabátě!

Foto: archiv

Irská taneční show Lord of the Dance se opět vrací do ČeskaFoto: archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Show Lord of the Dance letos slaví už šestnácté narozeniny, a vy ji můžete opět vidět! A aby toho nebylo málo, vystoupení potěší i ty, kdo už show viděli v některém s předchozích ročníků: Tanečníci budou mít zbrusu nové kostýmy a zásadně se promění i celá scéna!

Článek

Když před šestnácti lety vzniklo první taneční představení Lord of the Dance, které znázorňuje krásný pohádkový příběh Dobra a Zla, mělo před sebou mít pouhé dva letní měsíce uvádění. Nikdo nečekal, že bude mít takový úspěch po celém světě. Úžasná sólová i skupinová taneční čísla, která irský tanec proslavila po celém světě, v České republice zhlédlo už přes 400 tisíc diváků. V roce 2012 k nám taneční skupina Michaela Flatleyho zavítá už poosmé, tentokrát ale s novými kostýmy, vylepšenou scénou, novým nasvětlením i LED projekcemi.

Ukázku nové show najdete ZDE

Foto: archiv

16 let existence oslaví soubor novou scénou i kostýmyFoto: archiv

Krásná irská hudba ve spojení s irským tancem a atraktivními převleky všech hrdinů této pohádky zaujme každého bez rozdílu věku. Právě díky této své univerzálnosti se show stala živoucí legendou na celé planetě. Hrála se už v 60 zemích světa a vidělo ji přes 60 milionů diváků. Na osobní pozvání prince Alberta vystoupili Lord of the Dance také v Monaku, show si toto vystoupení nenechali ujít ani George Bush mladší nebo Vladimir Putin.

Lord of the Dance kritika nadšeně oceňuje už od 2. července 1996, kdy v Dublinu tuto taneční show diváci zhlédli poprvé, a návštěvnost je rekordní – jedná se o nejvýdělečnější show v dějinách zábavního průmyslu, třeba v Austrálii se lístky v hodnotě 250 tisíc dolarů vyprodaly během pouhých 10 dnů.

Foto: archiv

V Čechách se odehraje pět představeníFoto: archiv

Turné čítající 5 představení po celé republice proběhne od 29. října do 7. listopadu a je opravdu na co se těšit! Lístky si ale můžete koupit už nyní v předprodejních sítích Sazka ticket ( www.sazkaticket.cz) a Ticket Art ( vstupenky.ticket-art.cz). Zakoupit je můžete v závislosti na městě, ve kterém chcete na vystoupení jít, už od 500 korun!

Už máte své lístky koupené i vy? Nebo jste představení viděli v minulých ročnících a doporučili byste ho? Napište nám do diskuse!

Reklama

Související témata:

Načítám