Hlavní obsah

Med, hořčice a smetana? V kombinaci s kuřecím masem dokonalá večeře!

Foto: Marcel Rozhoň

Citronová kůra dokonale podtrhne chuť omáčkyFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu medu a kvalitní hořčice, špetku citronové kůry, smetana a výsledkem je dokonalá omáčka ke kuřecímu masu. Navíc hotová během chvilky!

Článek

Lehké smetanové omáčky se skvěle hodí ke kuřecímu masu. K jejich přípravě stačí chvilka. Ještě dokonalejší jsou pak, když je zjemníte kvalitním bílým vínem.

Kuřecí prsa v medovo-hořčičné omáčce

Na 4 porce budete potřebovat: 800 g kuřecích prsních řízků, 400 ml smetany (30 %), 1 lžíci medu, 1 lžíci dijonské hořčice, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku najemno nastrouhané citronové kůry

Postup:Kuřecí maso opláchněte, osušte a naklepejte. Pak ho osolte, opepřete a na oleji opečte dozlatova. Maso pak z pánve vyjměte a k výpeku nalejte smetanu. Přidejte med, hořčici, citronovou kůru i šťávu a sušený tymián. Omáčku krátce povařte a vraťte do ní zpět maso. Prohřejte je a pak stáhněte pánev z ohně. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.

Tip: K tomuto pokrmu budou skvěle chutnat i v troubě pečené brambory, které stačí zakapat olejem a posypat bylinkami.

Kuřecí maso je křehoučké a nabízí tolik způsobů na zpracování. Zkuste pikantní karbanátky nebo lahodné závitky, ze kterých bude nadšená i vaše tchyně!

Reklama

Načítám