Hlavní obsah

Mini byt zařídili maximálně útulně: „Dřevěnou" podlahou pokryli i stěny

Foto: archiv firmy de.fakto.cz, Iveta Kopicová (7x)

Čistý prostor sezonního bydlení podtrhuje geometricky striktní nábytekFoto: archiv firmy de.fakto.cz, Iveta Kopicová (7x)

Reklama

Milují hory. Nejraději by tam byli stále, ale to jim povinnosti nedovolí. Proto chtěli vše vyřešit pokud možno jednoduše: koupili si tam apartmán a nechali si ho kompletně zařídit. Podívejte se jak!

Článek

Horský apartmán v Rokytnici nad Jizerou ve ski designovém bytovém domě zní sice vznešeně, ale ve skutečnosti jde o malý byteček – jeho plocha je 37, 5 m2. Majitelé v něm nicméně mají veškerý možný komfort. A to je to, co od začátku chtěli – jsou to mladí, pracovně hodně vytížení lidé. Aby ušetřili co nejvíce času, nechali si udělat celý interiér na míru. Realizace se chopilo studio de.fakto.CZ.

Jednoduché řešení je apartní

Na vybavení se autorsky podepsal týž architekt, který navrhoval i stavbu celého bytového domu, Martin Sladký. Veškeré vybavení je originální.

„Prioritou mladých majitelů bylo čisté a jednoduché řešení s důrazem na přírodní materiály. Byt měl být zároveň praktický,“ popisuje počátek projektu Martin Sladký. Nábytek v designu de.fakto byl vyroben ve vlastní firemní truhlárně.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj je spojen s kuchyní, jídelním koutem. Je to na první pohled tvarové čistý prostor s nábytkem laděným do světlých pastelových barev. Vše vyrobeno na míruFoto: Archiv firmy

Úložné prostory a odkládací plochy tu nechybí

Byt má nejen zajímavý design, ale i chytře vymyšlené řešení. Samostatná ložnice je od obytného prostoru oddělena posuvnými dveřmi.

Návštěvy, s nimiž se v tomto bytě počítá, budou moci přespat na rozkládací pohovce v obývacím pokoji, a všichni budou mít soukromí. Řadu ploch využil architekt jako odkládací. Pro ukládání věcí slouží zabudované skříně, které najdete i v koupelně. Většina materiálů v interiéru se dá omývat.

Foto: Archiv firmy

Rozkládací pohovka je koupená, stolek je vyroben na míru v truhlárně studia. Stěny jsou obloženy vysoce odolnou laminátovou podlahou značky Rooms ve stejném designu, jako je podlahaFoto: Archiv firmy

Dřevo, kam se podíváš

Záměrem architekta bylo vytvořit interiér jednoduchý na údržbu a rovněž praktický – tedy aby bylo co kam dát a uložit a ještě to vypadalo hezky. To se mu bezesporu povedlo, a přitom byt nepůsobí studeně.

I když má nábytek zdánlivě strohý design, díky množství použitého dřeva je útulný. Byt je prakticky zařízený a poskytuje patřičný komfort 21. století. A kolik byt na horách vlastě stál? Nezařízený okolo 1,5 milionu korun.

Foto: Archiv firmy

Ložnice ve dřevě působí útulně. Nábytek je opět od de.fakto.cz. Pěkné je i osvětlení, podsvícené podhledy doplněné dalšími svítidly jsou pro Martina Sladkého typickéFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zalíbil se vám tento horský interiér? Nechte se inspirovat alespoň podobnými doplňkyFoto: Archiv firem

Chtěli byste mít na horách druhý byt? Využili byste ho, nebo se vám víc vyplatí pronajmout si pobyt v horské chatě či hotelu?

Reklama

Načítám