Hlavní obsah

Móda ze sekáče: Oblékli jsme do ní čtenářku Kristýnu!

Foto: Marie Bartošová

Módu za pár korun si vyzkoušela naše krásná čtenářka KristýnaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psaníčko za čtyřicet korun, sukně za třicet nebo šaty do stovky. V second handech se dá nakoupit opravdu výhodně, a navíc stylově. S oblečením z „druhé ruky“ si pohrála stylistka Iva.

Článek

Finanční úspora není jedinou pozitivní stránkou nákupů v second handech. V případě úlovků z druhé ruky se nemusíte bát toho, že byste v podobném oblečku potkaly zástupy dalších žen. S trochou štěstí navíc můžete narazit i na značkové kousky, na jejichž cedulkách je normálně o pár nul více. Zásada číslo jedna při nakupování v second handech zní – neshánějte nic konkrétního. Zpravidla to totiž beztak nenajdete. Zatímco jednou narazíte na super top, podruhé to může být kabelka a potřetí zase vůbec nic. Milovnicím módy rozhodně doporučujeme návštěvu vintage shopů, kde můžete natrefit na opravdu originální kousky.

Košilové šaty

Ležérní, pohodlné i stylové. Narazíte-li na košilové šaty, určitě jim dejte šanci. S trochou odvahy můžete použít i pánskou košili, která vám – v doprovodu pásku – prokáže podobnou službu. Pakliže by neměla tu správnou délku, můžete ji zkombinovat s šortkami. Páskem stáhněte i volnější košilové šaty a nezapomeňte na doplňky. Zatímco psaníčko a klobouk stylistka objevila v second handu, boty s třásněmi jsou z běžného obchodu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košilové šaty (second hand Druhá vlna, 120 Kč), psaníčko (second hand Textil House, 40 Kč), klobouk (second hand Textil House, 90 Kč), prsteny (vintage shop The Item, 125 Kč/kus), náramek (Reserved, 149 Kč), boty (Reserved, 1499 Kč), pásek (second hand Chizo, 30 Kč)Foto: Marie Bartošová

Inspirace Dálným východem

Second handy jsou úžasné i na shánění atypických kousků. Překvapením pro nás byly vietnamskou kulturou inspirované šaty, které ovšem po obou stranách zdobily odvážné rozparky. Stylistka je doplnila výrazným náhrdelníkem, který pro změnu pochází ze značkového vintage shopu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (second hand Textil House, 80 Kč), náhrdelník (vintage shop The Item, 1250 Kč), kabelka (second hand Chizo, 110 Kč), boty (Reserved, 1699 Kč)Foto: Marie Bartošová

Úhledné límečky

Propadly jste trendu „slušňácky“ vypadajících límečků? Pak se vám nejspíš budou líbit šaty, které stylistka Iva objevila za neuvěřitelných čtyřicet korun. Na čem jsme naopak opět nešetřili, jsou boty a kabelka. Pro dotažení celého looku doporučujeme stáhnout vlasy.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (second hand Textil House, 40 Kč), pásek (second hand To nejlepší z druhé ruky, 30 Kč), náramek (Mohito, 169 Kč), boty (Mellisa, Bella Brutta, 2900 Kč), kabelka (vintage shop The Item, 2500 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sukně za pár korun

Ultra výhodně vyšla i tato sukně. Za třicet korun můžete mít černou sukni s překladem. O moc dražší nebylo ani sáčko. Oba kousky navíc patří ke klasice, která se snadno kombinuje a je trendůvzdorná. Z běžného obchodu pocházejí boty a připínací límeček.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (second hand Textil House, 30 Kč), top (second hand To nejlepší z druhé ruky, 150 Kč), límeček (Reserved, 349 Kč), boty (Mohito, 399 Kč), sako (second hand Textil House, 80 Kč)Foto: Marie Bartošová

Chodíte do second handů? Jaký byl váš nejlepší úlovek? Napište nám!

Reklama

Načítám