Hlavní obsah

Módní rádce: Jak vybrat správné kalhotky?

Foto: Mia Mirrelli

Kalhotky jsou důležitou a často opomíjenou součástí vašeho jáFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní a dobře padnoucí spodní prádlo je základ! A rozhodně to neplatí jen pro podprsenky, podceňovat byste neměly ani výběr spodních kalhotek. Pokud totiž dobře zvolíte velikost i střih, pomůže vám to zamaskovat spoustu nedostatků. Poradíme vám, které kalhotky jsou ty pravé právě pro vás!

Článek

Špíčky na bocích, krátké nohy, silnější stehna, větší zadeček, povolené bříško nebo strie. S tím vším si dokážou dobře zvolené spodní kalhotky poradit, jen musíte vědět, po kterém typu v obchodě sáhnout. My vám nejen poradíme, ale dokonce vám to předvedeme na třech našich krásných čtenářkách!

1. Zbavte se přetékajících špíčků

Spodní kalhotky, kolem nichž přetékají větší či menší špíčky. Tenhle nešvar není jen problémem baculek, ale i štíhlých dívek, které nemají tělo samý sval. Důkazem je i naše devatenáctiletá čtenářka Katka. Ta se svěřila, že i přes její štíhlou postavu je to jedna z věcí, která ji při výběru kalhotek trápí.

Foto: Mia Mirrelli

V kompletu spodního prádla Chantelle se předvedla čtenářka KatkaFoto: Mia Mirrelli

Co s tím? Podle Marcely Měchurové z butiku se spodním prádlem Maja v nákupním centru Spektrum v pražských Průhonicích je základem správný výběr velikosti. „To je nejčastější chyba. Ženy by se neměly bát sáhnout po větších velikostech a rozhodně nic nekupovat přes internet, ale vždy zkoušet,“ říká Marcela Měchurová. Nezáleží totiž jen na značce a jejím číslování. „I když máte dva typy kalhotek od stejné firmy a mají stejnou velikost, nemusí vám zákonitě oboje sedět. Stačí, když je jeden typ například z pevnější krajky, tedy méně elastický, a už může škrtit,“ vysvětluje odbornice.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Chantelle 1160 KčFoto: Mia Mirrelli

A ještě jeden trik pro vás máme – vyzkoušejte bezešvé prádlo nebo kalhotky zakončené krajkou. Ty totiž linii těla jemně kopírují, aniž by na nežádoucích místech vytvářely faldíky.

Tip redakce: Ke správně zvoleným kalhotkám patří i dobře vybraná podprsenka. Jak její výběr nepokazit, se dočtete v článku Špatná podprsenka: Jak kazí prsa?.

2. Prodlužte si nohy a zeštíhlete stehna

Chtěly byste, aby byly vaše nohy alespoň o kousek delší? A zdá se vám, že máte poněkud silnější stehna? Tak v prvé řadě zapomeňte na nohavičkové kalhotky! Ty totiž nohy nemilosrdně zkracují a ani stehnům příliš nelichotí, hodí se tedy k ženám s dlouhýma a štíhlýma nohama. Pro ty, co potřebují nožky opticky prodloužit, výborně poslouží vykrojené kalhotky. Máte pocit, že na nějaká výrazně vykrojená tanga nejste dost mladé? „Není třeba mít kalhotky vykrojené bůhvíjak. I mírně vykrojené prádlo dokáže divy,“ tvrdí Marcela Měchurová.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lise Charmel Antinea, 1050 KčFoto: Mia Mirrelli

Tip redakce: Chcete zeštíhlit víc než jen stehna? Tak se inspirujte v článku 10 tipů, jak vypadat štíhleji. Hned!.

3. Zmenšete zadeček

Která z žen je spokojena s velikostí svého zadečku? Nejspíš téměř žádná! A které kalhotky dámskému pozadí nejvíce sluší? „Jsou to takzvané brazilky. To jsou mírně vykrojené kalhotky, jejichž lem ale končí zhruba v polovině půlek, nikoli až pod nimi, jako je tomu u klasických střihů. Brazilky zadeček opticky zmenší a dělají ho velmi hezký,“ radí Marcela Měchurová.

Foto: Mia Mirrelli

Dvojnásobná maminka Linda v kompletu Lise Charmel AntigelFoto: Mia Mirrelli

Naopak nelichotivá k dámskému pozadí jsou tanga. Ta ukážou vše tak, jak to příroda stvořila. Ale pravda je, že jsou zase ideální třeba pod tenké šaty či upnuté kalhoty, protože jsou v podstatě neviditelné. „Je potřeba s nimi pracovat podle potřeby. Když vím, že se budu svlékat, zvolím brazilky. Pokud ne, tak si klidně mohu vzít tanga, která nebudou pod šaty vůbec viditelná,“ směje se Marcela Měchurová.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lise Charmel Antigel, 750 KčFoto: Mia Mirrelli

4. Povolené bříško? Žádný problém!

Naší další čtenářce Lindě by jistě nikdo nehádal, že je jí 33 let a doma má dvě děti. Přesto se propůjčila k tomu, že si vyzkouší typ kalhotek, které jsou ideální pro dámy, jejichž bříško není příliš pevné. „Takové dámy by měly rozhodně zapomenout na bokové kalhotky, které končí právě pod tím problematickým místem. Ideální jsou vyšší kalhotky, které ani nemusí být stahovací,“ vysvětluje Marcela Měchurová. Pokud jsou totiž kalhotky z kvalitního a alespoň trochu pevnějšího materiálu (může to být klidně i krajka), udrží bříško tam, kde má být.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lise Charmel Antinea, 1820 KčFoto: Mia Mirrelli

Další možností jsou samozřejmě speciální stahovací kalhotky či pásy z velmi pevných materiálů. Ty se ale hodí spíš na zvláštní akce, ne na každodenní nošení, pohodlné totiž příliš nejsou. „Když už chcete nosit stahovací kalhotky každý den, rozhodně doporučuji jemnější, které nijak extrémně nestahují, spíš pomáhají udržet linii těla. Navíc stačí, když jsou vyztužené jen v partii břicha, zbytek může být normální,“ popisuje specialistka.

5. Zamaskujte strie

S více či méně viditelnými striemi se potýká snad každá žena. Jak se s nimi dá bojovat, se dočtete v článku Strie: Tohle na ně zabírá!. My vám ale s pomocí naší třetí čtenářky, čtyřiadvacetileté Jany, kterou trápí strie na bocích, ukážeme, jaké prádlo vám je pomůže zamaskovat. Každému je jasné, že tkaničková tanga asi nebudou ta pravá volba.

Foto: Mia Mirrelli

Čtenářka Jana oblékla komplet Calvin KleinFoto: Mia Mirrelli

Ale dá se toho udělat víc než jen zvolit střihově poněkud umírněnější model? „Rozhodně! Dámy se striemi by měly zapomenout na tělovou barvu, ta totiž s tělem splyne a strie budou viditelné. Příliš vhodná není ani bílá barva,“ radí Marcela Měchurová. Ta naopak doporučuje barev se nebát! Tedy, jak byste se měly krotit u výběru střihu, u barev se doslova odvažte! „Chce to výrazné barvičky nebo vzory, které odpoutají pozornost od strií. Do očí vás musí praštit barva prádla, nikoli strie,“ vysvětluje Marcela Měchurová.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Calvin Klein, 785 KčFoto: Mia Mirrelli

Tip redakce: Naše čtenářka Linda také chtěla udělat radost manželovi a vyzkoušela trochu více sexy model. Ale kdyby vám to jako inspirace nestačilo, pomůže vám článek Sexy prádlo, které ho dostane.

Foto: Mia Mirrelli

Linda v sexy kompletu Lias Charmel AntineaFoto: Mia Mirrelli

Tak co? Nosíte správné kalhotky?

Reklama

Související témata:

Načítám