Hlavní obsah

Nakupujete spodní prádlo on-line? Bez těchto 4 rad se neobejdete!

Foto: shutterstock

Krásné prádlo se dá dobře nakoupit i on-line. Stačí správně klikatFoto: shutterstock

Reklama

Ještě jste nenakupovala spodní prádlo on-line? Nebo ano, a s výsledkem jste nebyla spokojená? Máme pro vás 4 praktické tipy, bez kterých se v internetových obchodech neobejdete. Radí Helena Konarovská.

Článek

Věděli jste, že podle výzkumu jedné společnosti zabývající se prodejem spodního prádla nosí až 80 % žen jeho stejnou velikost většinu svého dospělého života?

To v praxi znamená, že možná už roky nosíte velikost, která vám vůbec nesedí. A když navíc nemáte možnost nakoupit spodní prádlo jinak než on-line, jak vybrat takové prádlo, které vám sedne, jak má? Není to takový oříšek, jak byste čekali, stačí, když se budete držet následujících pěti rad.

1. Jak poznat správnou velikost?

Jak odbornice na ženská poprsí Helena Konarovská radí, měření není radno podceňovat. „Když nemáte možnost zajít do kamenného obchodu, změřte si rozměr pod prsy a přes ně,“ radí. Postačí vám k tomu pouze krejčovský metr. Každý kvalitní internetový e-shop se spodním prádlem vám nabídne tabulku, podle které si jednoduše změřené velikosti spočítáte výslednou velikost, která vám právě u nich padne.

TIP Heleny Konarovské: Jelikož se podprsenky vyrábějí z pružných materiálů, doporučuji z obvodu, který byl naměřen pod prsy, odečíst 5 – 10 cm, a tím určit obvod podprsenky.

2. Módní trend versus pohodlí

Ano, fotky supermodelek v podprsence, která se vám v reklamě líbila, jsou dokonalé. Ale myslete na to, zda v takovém prádle vydržíte celý den nebo alespoň tři, čtyři hodiny. Nejnovější trendy nutně nemusí znamenat, že vám sednou.

Pročtěte si proto přesný popis prádla. Z čeho je ušité a o jaký střih nebo typ podprsenky se jedná. Ne vždy totiž mají internetové obchody k dispozici všechny fotky produktu. A když vám nebude popis jasný, ptejte se přímo prodejce, nehledejte porůznu na internetu. Informace se totiž mohou lišit. Pokud dotázaný nekomunikuje nebo dává nepřesné odpovědi, víte, že na tomto e-shopu už nemusíte ztrácet čas.

Foto: shutterstock

E-shop si před nákupem ověřte podle referencí zákazníkůFoto: shutterstock

3. Čtěte pravidla!

Pokud už máte na internetovém obchodu vybráno, před stisknutím tlačítka Objednat si pečlivě pročtěte kolonku Obchodní podmínky. Právě díky nim můžete zjistit, jak je to s reklamací anebo vrácením zboží. Každý e-shop má jiná pravidla, a tak se může stát, že zatímco v jednom obchodě vám vrácení neuznají, pokud jste už sundala cedulky, u jiných toto projde bez problémů.

Obecně ale platí, že čím menší písmenka, tím větší pozornost byste jim měla věnovat. Například u kalhotek některé e-shopy reklamaci neuznávají. „U spolehlivých e-shopů se vracení ale bát nemusíte, pokud se netrefíte do vkusu, do velikosti nebo do kvality, můžete do 14 dnů prádlo vrátit nebo vyměnit,“ radí Helena Konarovská.

4. Nejlevnější neznamená nejvýhodnější

Každá žena miluje nákupy ve slevách. Krásný saténový, hned na první pohled sexy komplet za 400 korun? Pokud se už chcete zeptat, kde ho za tuto lákavou cenu pořídit, zvídavou otázku raději polkněte.

Tyto nabídky obvykle absolutně neodpovídají realitě. U takových akcí si přečtěte, kolik by vás k tomu stálo poštovné plus různé poplatky. A také to nejdůležitější, z čeho je podprsenka ušitá a jaký má střih. „Vzhledem k tomu, že přes internet nepoznáte kvalitu provedení výrobku, je dobré se spoléhat na osvědčené značky, které ručí svým jménem a nemohou si dovolit nekvalitní výrobek,“ doplňuje Helena Konarovská. I tato informace vám pomůže se rozhodnout, zda je taková koupě opravdu tak výhodná, jak vám prodejce slibuje.

Tipy na dokonale padnoucí podprsenky:

Foto: Archiv firmy

Podprsenka Triangle nevyztužená B-D, Simone Perele, Envol, 2100 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podprsenka vyztužená s odepínacími ramínky A-D, Antinea, Antinea Cherie, 2160 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podprsenka balkonová vyztužená A-F, Marie Jo, Dolores, 2450 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podprsenka Super Push-up nevyztužená, Pleasure State, My Fit, 1360 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podprsenka vysoká nevyztužená B-E, Primadonna, Deauville, 2480 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podprsenka půlová nevyztužená, Simone Perele, Saga, 2210 KčFoto: Archiv firmy

Máte s nákupem spodního prádla on-line zkušenost?

Reklama

Související témata:

Načítám