Hlavní obsah

Návštěva v bytě za 23 milionů. Tady cenu pochopíte okamžitě!

Foto: archiv firmy Ranný architects, Tereza Hirt Ranná (19x)

Pojďte si prohlédnout byt, který stojí přes 20 milionů. Třeba vás něčím inspiruje!Foto: archiv firmy Ranný architects, Tereza Hirt Ranná (19x)

Reklama

Novostavbám sluší bílý minimalismus, a dnešní návštěva je toho důkazem. Interiér i jeho vybavení jsou samy o sobě okouzlující, ale terasa s výhledem na Prahu je skutečnou ozdobou. Račte vstoupit.

Článek

Střešní byt 5 + kk najdete v posledním patře novostavby v Praze 6 v rezidenci Na Santince. Půdorysně je poněkud „dlouhá nudle“ ve tvaru lichoběžníku. Ale nenechte se mýlit, užitná plocha je 173,5 m2, terasa kolem celého bytu má pak 109,5 m2. Dohromady téměř tři sta metrů čtverečních.

Majitelé mají k dispozici čtyři pokoje, obývací pokoj a kuchyň. V bytě jsou dvě koupelny a samostatné toalety. Zařídit takovou rozlohu už vyžaduje zkušenosti a cit, což se tady povedlo.

Neokázalá sladěnost tu hraje prim

Na první pohled je vidět, že zde se na materiálech ani vybavení nešetřilo. Byt však nepůsobí okázale, vše je sladěno, jak v detailech, tak v barvách. Vybavení vládne nadčasový minimalismus, čistota stylu a střízlivá barevnost, jež jako doplněk oživují barevné umělecké dekorace.

Foto: Archiv firmy

Předsíň s červeným koženým sofa musí okouzlit každého. Proti pohovce je velká vestavěná skříň s úložnými prostorami. Kožená pohovka Dormeuse je od italského výrobce nábytku Estel (cena 118 980 Kč)Foto: Archiv firmy

„Ve vybavení jsme kladli důraz na funkčnost a estetiku. Minimalismus je dnes oblíbený a praktický styl se hodí do velkých i malých interiérů a poskytuje škálu možností,“ uvedl autor realizace architekt Mojmír Ranný z architektonického studia Ranný Architects, které byt vybavilo.

Zóny v bytě a design v koupelně

Interiér je plný zajímavých kousků. Hned po vstupu zaujme červená pohovka s kulatým zrcadlem. Budete-li pokračovat doprava, ocitnete se v obývacím pokoji s kuchyňským a jídelním koutem.

Foto: Archiv firmy

V koupelně rodičů se solitérní vanou najdete předměty značek Gessi a Falper a netradiční luxusní obklady Porcelanosa. Součástí koupelny je zrcadlová stěnaFoto: Archiv firmy

Na opačné straně bytu je pak klidová zóna, jsou zde pokoje dětí a ložnice rodičů, pracovna a dvě koupelny. Jedna náleží k dětským pokojům, druhá, na samém konci bytu, je pro rodiče. A je opravdu luxusní, s high-tech vybavením, solitérní vanou, umyvadly a s originálními obklady. A je z ní i východ na terasu.

Foto: Archiv firmy

Čelní stěnu ložnice rodičů zdobí obraz od akademického malíře Rostislava Nováka. Postel Caresse Fly byla pořízena v Itálii u firmy Estel. Je zde i vestavná šatní skříň. Svítidlo Cosmic Rotation je od Artemide a vyšlo na 21 965 KčFoto: Archiv firmy

Světlo a dispozice jsou to hlavní

Zvláštností bytu je jeho dispoziční uspořádání, předností dostatek světla a vybavení. Svým charakterem je vhodný pro rodinu s většími dětmi. Že je dům výjimečný, potvrzuje i skutečnost, že projekt získal Cenu architektů a Cenu veřejnosti v soutěži Realitní projekt roku 2013. Kvalitě ovšem odpovídá i cena – bez vybavení zaplatíte za tento byt 23 milionů korun.

Foto: Archiv firmy

Linka je vybavena spotřebiči Siemens v ceně několika set tisíc korun. Část se sporákem je od pokoje oddělena deskou z lacobelu. Zajímavé řešení, že?Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Stůl je součástí jídelního koutu a obývacího pokoje, který je díky vysokým francouzským oknům po celém obvodě příjemně světlýFoto: Archiv firmy

Chtěli byste bydlet v takovémto bytě? Máte rádi minimalistické prostory, nebo se raději obklopujete historickým nábytkem?

Reklama

Načítám