Hlavní obsah

Návštěva v podkrovním bytě: Odhalili cihly a bylo to dobře!

Foto: archiv firmy IRE s. r. o. (12x)

Zajímavé řešení: místo nábytku zabudován TV set a příslušná technika a přístroje do uměle vytvořené niky. Zkosená stěna byla využita pro policiFoto: archiv firmy IRE s. r. o. (12x)

Reklama

Půdní byty jsou krásné samy o sobě. Často nabízejí jedinečné výhledy i prostory. Jako třeba tento byt, který jsme navštívili těsně poté, co byl zrekonstruován a dovybaven několika kousky nábytku.

Článek

Rekonstrukce tohoto velkého pražského bytu o rozloze 90 m2 s dispozicí 2 + kk byla sice menší, ale důležitá. Změny prodělala hlavně koupelna, v níž byl vyměněn sprchový kout. Rekonstrukcí prošly dále elektrorozvody. Místnosti dostaly nová svítidla. Nově bylo vyřešeno i zastínění oken.

Majitelé bytu svěřili rekonstrukci a dovybavení svého půdního bytu společnosti IRE s. r. o, která ji provedla na klíč, včetně výroby části nábytku: atypické vestavěné knihovny a barového pultu, který místnost rozčleňuje. Měnil se typ i dekor jídelních a barových židlí.

Speciální pryskyřice nahradila dlažbu

Původní dispozice bytu zůstala zachována, ale místnosti oživily nové prvky. Prokoukla například původní dřevěná podlaha, která se musela v celém bytě zbrousit a natřít olejovým nátěrem. Koupelna zase dostala speciální nátěr z pryskyřice, která se objevuje i na podlaze a stěnách sprchového koutu. Vzhled podlahy upoutá, je to totiž netradiční řešení a působí zajímavě.

„Majitelé si přáli praktický a zároveň nápaditý i moderní interiér, který se dá snadno udržovat. To znamenalo vymyslet řešení na míru a vše sladit,“ prozradil Petr Kotvas ze společnosti IRE.

Foto: Archiv firmy

Obývací prostor je kompaktní a sladěný. Sedací souprava Ton vyšla na 168 tisíc korun. Svítidla jsou křišťálová od Uni Light a vyšla na asi 96 tisíc korunFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj. Zkosené stropy a střešní světlo působí hezkým dojmemFoto: Archiv firmy

Cihly v obýváku? A jak se vyjímají!

Obývací prostor je opticky rozdělen na jídelní a společenskou část, jíž dominuje sedací souprava. V místnosti je minimum nábytku, o to víc vyniká barový pult.

Zajímavým prvkem, který interiér sjednocuje i propojuje, jsou cihlové zdi. Zůstaly totiž v syrové podobě, bez omítek. Ale není to vůbec špatné, na jedné straně pocitově hřejí a dávají teplo, na druhé provokují svou „nahotou“. Zároveň příjemně kontrastují s čistými liniemi, bílým nábytkem a designovými svítidly. Je to taková symfonie kontrastů.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňská linka je původní a zdá se, že jejímu designu byl přizpůsoben nový styl vybaveníFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Ložnice je také příjemná. Lampičky jsou od firmy Svítidla Králův Dvůr (cena 18 800 Kč)Foto: Archiv firmy

„Ano“ pro funkčnost a jednoduchost

„Chtěla jsem mít hezký a praktický byt, a to se díky námi zvolené společnosti povedlo,“ pochvaluje si majitelka, kterou nyní čeká stěhování do staronových prostor. Ale už se na to těší. A plánuje i drobné doladění interiéru květinami a dekoracemi, ale jen v přiměřené míře. Funkčnost a jednoduchost zůstanou dominantou celkového ladění bytu, jehož přeměna vyšla na zhruba 1 400 000 Kč. Ale uznejme, že je zdařilá.

Foto: Archiv firmy

Koupelna sousedí se vstupní halou a má stejně jako ona cihlovou přiznanou zeď. Je to hezká a jemná provokace, ladící s podlahou ze speciální pryskyřice (1800 Kč/m^2 )Foto: Archiv firmy

Tak co, jak se vám toto bydlení líbí? Vyplatila se investice majitelky? Co myslíte?

Reklama

Načítám