Hlavní obsah

Nej pomazánky: Tvarohová budapešťská i vajíčková 6× jinak

Foto: Karl Allgaeuer, Shutterstock.com

Foto: Karl Allgaeuer, Shutterstock.com

Reklama

Žádný večírek či posezení s rodinou nebo blízkými se neobejde bez jednoduchého jídla zvaného pomazánka. Myslíte si, že vajíčková je jen jedna? Omyl! Stejně tak je nespočet variant česnekových nebo třeba sýrových. Na jaké pomazánce si pochutnáte vy?

Článek

Ať už chystáte rodinnou oslavu, silvestrovskou party, nebo večírek pro přátele, vždy se vám budou hodit tipy na pomazánky. Máte rádi klasiku? Pak sáhněte po receptu na vajíčkovou, česnekovou nebo budapešťskou pomazánku. A jaké recepty pro vás dále máme? Třeba na pomazánku z bůčku, sýrové či drožďovou. Jakou si vyberete vy?

Vajíčkové pomazánky

Každá rodina má tu svoji vajíčkovou pomazánku. Někdo vařená vajíčka strouhá, někdo je krájí, někdo přidává pomazánkové máslo, někdo miluje chuť majonézy. My pro vás máme šest tipů na vajíčkové pomazánky. Zkuste je všechny.

Česnekové pomazánky

Milujete chuť česneku? Pak pro vás máme luxusní tipy na česnekové pomazánky, ve kterých si této štiplavé potraviny užijete dosytosti.

Tvarohové pomazánky

Tvaroh je zdravý, chutný a krásně se s ním v kuchyni pracuje. Využijte tyto jeho vlastnosti i vy a umíchejte si z tvarohu vynikající pomazánky.

Sýrové pomazánky

Kolik je sýrů, tolik je sýrových pomazánek. Zkusíte tu z nivy, hermelínu nebo třeba eidamu? Skvělé jsou všechny.

Masové pomazánky

Zbylo vám pečené kuře, kousek bůčku nebo uzeného lososa? Pak pro vás máme skvělé tipy na pomazánky, ve kterých tato masíčka získají další chuťový rozměr.

Pomazánky: Nevoní, ale chutnají!

Někdo jí tvarůžky jen tak s chlebem, někdo je nemůže ani cítit. Stejně tak to je i s droždím. Někdo ho miluje, druhý se při pohledu na známou kostičku jen ušklíbne. Pokud patříte do první skupiny, zkuste si umíchat naše pomazánky. Budou vám chutnat.

Pomazánky od slavných osobností

Rádi nakukujete do kuchyní celebrit? Pak pro vás máme několik tipů na pomazánky, které pocházejí od zpěvaček Heidi JankůEvy Pilarové. Nebo zkusíte pomazánku podle herečky a zpěvačky Hanky Křížkové?

Receptů na pomazánky máte dost, ale kdybyste měli chuť na něco jiného, zkuste třeba glazované bůčkové jednohubky či sýrové koule obalené ve slanině a ořeších! Nebo třeba burgery s trhaným kuřecím masem v domácí BBQ omáčce.

Reklama

Načítám