Článek
Postup
01.
Z bílků a poloviny krupicového cukru ušlehejte tuhý sníh.
02.
Zbylý cukr mezitím svařte s vodou, aby se cukr rozpustil a sirup se začal vařit. Za stálého šlehání pak tenkým pramínkem přilejte vařící rozvar po stěně nádoby ke sněhu.
03.
Prošlehejte a vmíchejte kokos s moučkovým cukrem.
04.
Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou nebo pravítkem pak přes šablonu na laskonky uhlaďte těsto na jednotlivé oválky. Pokud nemáte šablonu, z těsta vytvořte oválky pomocí cukrářského sáčku nebo i jen lžičkou.
05.
Pečte 15 minut při 120 °C, poté teplotu snižte na 80 °C a sušte ještě asi 30-40 minut. Troubu otevřete a laskonky v ní nechte vychladnout.
06.
Na krém ušlehejte do pěny máslo, vmíchejte karamelové mléko a v trošce vody rozpuštěnou kávu – kávová chuť příjemně stáhne sladkost karamelu (káva lze vynechat). Nechte v lednici ztuhnout a poté pomocí cukrářského sáčku plňte upečené laskonky.
- Šablonu na laskonky koupíte v cukrářských či domácích potřebách a v mnoha e-shopech.
- Jestli neseženete karamelizované kondenzované mléko, kupte to klasické slazené a zavřené ho asi 3 hodiny vařte v hrnci s vodou. Před otevřením nechte konzervu vychladnout!
- Příště dejte místo kokosu mleté vlašské ořechy a hotové laskonky ještě pocákejte rozpuštěnou čokoládou.