Hlavní obsah
4,0
(33)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dnešní díl seriálu Nekupujeme, vyrábíme bude pěkně žhavý! Vyrobíme si totiž domácí verzi superpálivé omáčky sriracha, které vám k dochucení jídel bude stačit jenom pár kapek!

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 skleničky
  • 300 g chilli papričky
  • 1,5 lžičky soli
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 80 ml bílého vinného octa
Článek

01.

Papričky omyjte, odřízněte jim stopky a z poloviny odstraňte i zelenou část. Ta dodá omáčce zajímavou chuť, takže ji klidně nechte na všech papričkách, ušetříte si tím práci.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

02.

Pokrájejte na menší kusy a přesuňte spolu s nasekaným česnekem, solí a cukrem do mixéru.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

03.

Promixujte a přilijte 50 až 150 ml vody, aby se směs hezky propojila – záleží na šťavnatosti vašich papriček. Rozmixujte na co nejjemnější směs, přendejte do skleněné nádoby, přetáhněte folií a nechte alespoň 5 až 7 dnů na teplém a tmavém místě kvasit.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

04.

Zkvašenou směs znovu promixujte s octem a propasírujte přes sítko do vyčištěných sklenic.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

05.

Hotová omáčka vám v lednici vydrží až několik měsíců, jen si dávejte pozor, abyste ji nabírali čistými příbory.

Reklama

Související témata:

Načítám