Hlavní obsah

Odstraní laser chloupky navždy?

Foto: Ondřej Kroutil

Výherkyně Jana podstoupila pět ošetřeníFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Odstraní nejmodernější lasery nežádoucí chloupky natrvalo? Odpověď na tuto otázku jsme na jaře hledaly ve studiu LaserOne, které se nachází v liberecké Squash areně, kde jsme dali možnost náhodné kolemjdoucí přesvědčit se o výsledku na vlastní kůži. A jak náš test po více než čtyřech měsících dopadl?

Článek

Výherkyně Jana, kterou jsme před centrem náhodně vytipovali, dostala možnost vyzkoušet speciální kúru depilace podpaží laserem nejvyšší kvality Lumines Light Sheer. Absolvovala celkem 5 aplikací. Jak vše probíhalo a jak test nakonec dopadl, můžete vidět ve videoreportáži zde:

Janin deníček

1. ošetření – Z úvodního ošetření měla Jana trochu strach, protože neměla představu, o co jde. Byla ovšem velmi překvapená, jak rychle aplikace proběhla. Depilace trvala asi pět minut. „Musím přiznat, že oproti vytrhávání chloupků depilačními strojky, se kterými mám zkušenost, je laserová depilace téměř bezbolestná,“ komentuje své pocity Jana. „Jsem lechtivá, takže jsem se spíš potýkala se zvláštně chladivým pocitem při nanášení gelu před samotnou aplikací,“ dodává výherkyně. Po zákroku je pokožka mírně zarudlá a citlivá. Proto se natře Panthenolem pro zklidnění. „V prvním týdnu jsem nepozorovala téměř nic, holila jsem se nadále holicím strojkem, jak jsem zvyklá a ve stejných časových intervalech.

Po týdnu jsem již viděla první rozdíl. Podotýkám, že patřím k extrémně tmavým typům, tedy co se chloupků týče. Chloupky se staly méně ostré a pomalu začaly ubývat. Mezi druhým a pátým týdnem byly již patrné lysinky na kůži,“ popisuje stav po první depilaci laserem Jana.

Foto: Ondřej Kroutil

Přístroj Lumines Light Sheer patří k nejmodernějšímFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Před ošetřením laserem se aplikuje gelFoto: Ondřej Kroutil

3. a 4. ošetření - Lysinky už byly velmi znatelné. Chloupky, které si ještě razí cestu kůží, se s těmi původními nedají srovnat. Jsou světlejší a jemnější. „Jejich holení se výrazně oddálilo. Zatímco před kúrou jsem se musela holit každý den bez výjimky, po čtvrtém ošetření jsem se holila jednou za týden a čas strávený holením se zkrátil na minimum.

Foto: Ondřej KroutilSamotná kúra není příliš bolestiváFoto: Ondřej KroutilDorůstající chloupky jsou světlejší a jemnější5. ošetření pod dohledem kamery

Při posledním ošetření jsme byli opět při tom. Jana popisovala, že aplikace už není takřka cítit. Při každém sezení se přitom přidávala intenzita laserového paprsku. „Měla jsem možnost vyzkoušet si také nový přístroj, ze kterého jsem nadšená. Ošetření přístrojem LightSheer DUET jsem takřka necítila ani při první aplikaci, a to jsem podstoupila depilaci třísel. Doba ošetření se zkrátila o polovinu, tedy zhruba na dvě minuty,“ říká nadšeně výherkyně.

„Janě bych doporučila ještě dvě až tři aplikace, jelikož opravdu patří mezi tmavé typy. Nelze obecně říci, kolik aplikací je třeba k úplnému zastavení růstu chloupků, neboť každý člověk je jiný. Zatímco jednomu stačí i tři, u jiné klientky je třeba až osm sezení,“ vysvětluje Mgr. Monika Jinochová, odbornice, která aplikaci prováděla a měla tak možnost sledovat vývoj ošetření před i po Janině kúře.

Tip redakce: Jak poznáte kvalitní laser?

Než se svěříte do rukou profesionálů, poinformujte se o tom, jakým přístrojem budete ošetřené. Kvalitu poznáte podle toho, že příslušný laser má patřičnou atestaci. Jedná se o certifikaci nejvyšším celosvětovým standardem bezpečnosti a efektivity, americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv FDA. Pokud laser tuto atestaci nemá, nemáte jistotu, že kúra bude mít požadovaný efekt.

Slečna Jana je rozhodnutá dotáhnout svou kúru až do konce, i když si bude muset poslední tři aplikace zaplatit. „Když už jsem to začala, tak to přece nenechám být," říká nadšeně. Už teď je však jisté, že laser opravdu funguje, jen si musíte vybrat ten správný.

Reklama

Související témata:

Načítám