Hlavní obsah

Kuřecí maso v hlavní roli: Zkuste plněnou palačinku se špenátem a balkánem

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Nevíte, co k večeři? Dejte zelenou palačinkám. Slaná varianta plněná špenátovou směsí s kuřecím masem vás mile překvapí: krásně vypadá, senzačně voní a skvěle chutná. Tak hurá do příprav!

Článek

Potěšte rodinu i přátele hravou zelenou pochoutkou v podobě slaných palačinek, plněných špenátovou směsí s kuřecím masem a sušenými rajčaty. Jejich svěží sytá barva vás nadchne a co teprve, až ochutnáte lahodnou náplň skrytou uvnitř!

Špenátové palačinky s kuřecím masem

Na 6 palačinek potřebujete: 120 g hladké mouky, špetku soli, 300 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíci oleje, 50 g baby špenátu

Na náplň si připravte: 2 kuřecí prsa, sůl, pepř, kari koření, hrstku čerstvého oregana, olivový olej, 1 kelímek 15% smetany, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 60 g sušených rajčat, 200 g mrazeného špenátu, olej na smažení, balkánský sýr na posypání, oregano na ozdobu

Postup: Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte, opepřete, přidejte kari, čerstvé oregano a olivový olej. Promíchejte, zakryjte a dejte na chvíli do chladničky.

Připravte si těsto na palačinky. Mouku prosejte přes síto a lehce osolte. Mléko, vejce, olej a baby špenát rozmixujte v mixéru, směs přilijte k mouce a metličkou vyšlehejte. Těsto nechte půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.

Na oleji osmahněte cibuli, postupně přidejte pokrájený česnek, sušená rajčata a mrazený špenát. Orestujte a chvilku poduste. Mezitím vedle na pánvi zprudka osmahněte naložené kuře. Ztlumte oheň a jakmile je maso opečené, přilijte k němu smetanu a nechte chvilku provařit. Měkké kuřecí kousky vmíchejte ke špenátové směsi a prohřejte, poté vypněte a zakryjte pokličkou, dokud neusmažíte palačinky.

Při smažení potřete pánev vždy jen kapkou oleje a hotové palačinky odkládejte na papírové utěrky. Naplňte je směsí masa a špenátu, posypte balkánským sýrem a ozdobte čerstvým oreganem.

Tip: Do masové směsi se také skvěle hodí hřiby nebo žampiony.

S čím připravujete palačinky vy? Jestli máte rádi špenát, mrkněte na tři skvělé špenátové recepty

Reklama

Načítám