Hlavní obsah

Osvěžte svůj outfit: páskem!

Foto: Isifa

Pásky mohou k vašemu outfitu přitáhnout žádoucí pozornostFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete doplňky a nedokážete si představit, že byste svůj outfit nedozdobily nějakým vhodným pásečkem? Nebo preferujete jednoduchost a pohodlí a pásek nosíte, jen aby vám kalhoty držely na správném místě? Ať tak nebo tak, náš článek si nenechte ujít – najdete zde zcela jednoduché i extravagantní exempláře!

Článek

Pásky – pro někoho zbytečnost, pro druhého nutnost, pro jiného vášeň. Klepete-li si teď na čelo a nechápete, proč je jim věnován celý náš článek, patříte patrně do skupiny první. Jste součástí druhé sorty lidí, tedy těch, kteří pásek jednoduše potřebují? Pak je pro vás typické, že jich máte doma sice hned několik, ale většinou jsou natrvalo umístěné na konkrétních džínech, a to jen proto, že nechcete při každém ohnutí ukazovat spodní prádlo. Jinou funkci pro pásky nemáte a ani nehledáte.

Spadáte do třetí kolonky, tedy ve skříni máte na pásky všech barev a velikostí speciální místo a každý den jeden pečlivě slaďujete se zbytkem oblečení? Nosíte je ke kalhotám, k šatům, sukním a v obchodě nikdy neopomenete zabrousit do oddělení doplňků? Že vás už zbytečně moc napínáme? Tak tady je máte!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Alberta Ferretti, DsquaredFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Betsey Johnson, Haider AckermannFoto: archiv firem

Tenké: zajímavý detail

Tenké pásečky bývají velice decentní a elegantní. Využívají je ženy, které se zdobí sice rády, ale jejich možnosti jsou omezené – nejčastěji pracovním prostředím. Úzký jednoduchý pásek není nijak extravagantní záležitostí a dodá úžasný šmrnc i strohému pracovnímu kostýmku (na plejádu sak a kalhot, které vám budou vážně slušet, se podávejte v článku Dámy v obleku? Budete vypadat sexy!). Umístěte jej do poutek kalhot nebo do pasu přes sako – tenhle detail skvěle osvěží celkový vzhled.

V této velikosti však nenajdete jen elegantní lakované pásky přinejlepším s drobnou mašličkou! K sehnání jsou i třpytivé v třeskutých barvách či divokých vzorech. Naprosto úžasně vypadá umístěný v pase a na šaty – volnému střihu, jenž by mohl působit pytlovitě, vytvoří právě zvýrazněním pasu ženskou siluetu. Rozkošně pak vypadají na retro šatech ve stylu 60. let. Samy se přesvědčíte, že i s malým pásečkem lze dělat velké věci!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 419 Kč, Asos 232 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 174 Kč, Zara 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 464 Kč, Mango 379 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 232 Kč, Topshop 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 399 Kč, Topshop 348 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 157 Kč, Ann Christine 159 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 175 Kč, Lindex 199 KčFoto: archiv firem

Střední: do džínů i na boky

Zlatou střední cestou jsou pásky, jejichž velikost odpovídá asi 4 centimetrům a které se vejdou do poutek většiny džínů a kalhot. Jednoduché modely jsou téměř k nerozeznání od pánských modelů, pro něž je tato šířka výlučná. Jsou naprosto ideální pro ženy, které si tento doplněk kupují z čistě praktického hlediska – i takovéto kousky jsou však zajímavé a originální.

Úžasné jsou kožené pásky v hnědé barvě nebo pletené z drobných řemínků evokující nespoutanost Divokého západu – hnědá se perfektně hodí k džínům, a tak jimi můžete country look dotáhnout k dokonalosti (oblíbily jste si tento styl? Pak si přečtěte článek Třásně: Trend, ve kterém vás nikdo nepřehlédne!). Na druhé straně lze tuto šířku nosit i na bocích přes zajímavý top – s takto ležérním vzhledem nemůžete udělat chybu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 199 Kč, Mango 539 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 208 Kč, Asos 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 699 Kč, 629 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 392 Kč, Asos 348 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Bershka 99 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 359 Kč, 299 KčFoto: archiv firmy

Široké: výrazné a extravagantní

Pásky v této velikosti jsou už spíše pro fajnšmekry. Jsou totiž velmi výrazné a část z vás se bojí, že s nimi nebude umět zacházet. Pravdou je, že tento pásek už trochu přesahuje své poslání doplňku a stává se poměrně dominantní součástí outfitu. Nevíte-li si s ním rady, nevěste hlavu! Široký typ (nejčastěji z elastické látky nebo z umělé kůže) se nosí především v pase – má výrazně stahovací účinky, a u topu či šatů tak může být prostředkem k nařasení horní části. Zároveň však k oblasti pasu přitahuje pozornost, s čímž byste rozhodně měly počítat.

Vzít jej můžete přes volné šaty nebo k volné sukni (opět do pasu) – dosáhnete tak roztomilého retro vzhledu, a ještě tím zakryjete širší boky. K topu a kalhotám stejně jako k úzkým šatům či pouzdrové sukni s vysokým pasem si jej mohou dovolit jen ženy s dokonale štíhlou postavou – v této kombinaci totiž zdůrazňuje bříško i zadeček! Volnou jednoduchou bílou košili jím však osvěžit můžete!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 249 Kč, Topshop 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 250 Kč, F&F 85 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 522 Kč, Mango 719 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 250 Kč, Asos 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 199 Kč, Tally Weijl 200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 499 Kč, 249 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 199 Kč, Mango 359 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 348 Kč, Tally Weijl 200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Asos 435 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Bershka 199 Kč, 199 KčFoto: archiv firmy

A do jaké skupiny patříte vy? Kolik pásků doma máte?

Reklama

Související témata:

Načítám