Hlavní obsah
3,0
(17)
Foto: Andrelix, Shutterstock.com

Foto: Andrelix, Shutterstock.com

Narazili jste při procházce na adventním trhu na voňavé jedlé kaštany? Připravte si je v klidu doma. Máme pro vás jednoduchý recept, jak na to.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g jedlých kaštanů
  • 2 sáčky vanilkového cukru
Článek

01.

Už v obchodě vybírejte kaštany pečlivě: slupka by neměla být nijak porušená (prasklá, narušená nějakým červem atp.) ani scvrklá. Troubu zapněte na 200 °C. Každý kaštan na vypouklé straně nařízněte špičkou ostrého nože do křížku velkého asi 2 × 2 cm. Slupka je poměrně silná, křížek proto musí být dostatečně hluboký (asi 4 až 5 mm).

02.

Připravené plody rozložte na plech křížkem nahoru a vložte do trouby. Pečte deset až patnáct minut, slupka nesmí začít černat, hotové kaštany začnou pukat. Po vyndání je nechte chviličku zchladnout a ještě horké oloupejte. Posypte vanilkovým cukrem a podávejte.

A jakou dobrotu na adventních trzích máte nejraději vy?

Reklama

Související témata:

Načítám